Aangeboden dienst

Opstelling via het lichaam

door: Jessica Pepermans
locatie: Atelier Zuid
leeftijd: vanaf 21 jaar

Systemisch lichaamswerk, of een opstelling via het lichaam, is eigenlijk niet meer dan goed (leren) luisteren naar je lijf. Het is een methode waarmee je snel inzicht krijgt in de diepere oorzaken van een vraagstuk of terugkerende (verglijkbare) situaties. Vooral als het iets is wat je maar niet doorbroken krijgt. Bijvoorbeeld:
- steeds tegen hetzelfde aanlopen in de relatie(s) met mensen op je werk of privé,
- bij terugkerende fysieke klachten of ziekte,
- terugkerende gevoelens die je in de weg zitten etc.

Je kunt een lichaamsopstelling ook gebruiken om te checken hoe je 'in je lijf zit'. Of als je het lastig vindt om 'uit je hoofd te komen' en meer lichaamsbewustzijn wilt ontwikkelen.

Waarom?
Een opstelling via het lichaam is een methode die ik aanraad als je er maar niet achter komt waarom iets zich steeds herhaalt in je leven. Als het je niet lukt om iets te doorbreken. Het is ook een mooie methodiek als je meer lichaamsbewustzijn wilt ontwikkelen, bijvoorbeeld als je 'een denker' bent, veel in je hoofd zit en meer verbinding met je lichaam wilt hebben. Het helpt je om het in je lijf weer (meer) te laten ‘stromen’ waardoor je dingen makkelijker gedaan krijgt. Het geeft ruimte voor beweging, om nieuwe stappen te zetten.