Aangeboden dienst

Samen ben je niet alleen

Sinds kort is de stichting Met je hart ook actief in Amersfoort. Bent u of kent u een zelfstandig wonende oudere die zich eenzaam voelt en die graag in contact komt met buurtbewoners? Er is nog plek! Stuur een mail met uw contactgegevens naar de coördinator xenia.hageman@metjehart.nl en wij nemen contact met u op.

Stichting Met je hart laat ouderen weer genieten; van mooie momenten èn van nieuwe vriendschappen. Door waardevolle ontmoetingen te organiseren in een warme, sociale setting, en de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen meer mee in hun eigen buurt. Door Corona is deze behoefte des te groter geworden. De ouderen komen regelmatig samen voor een kop koffie, een lunch of een diner, aan een stamtafel die steeds dezelfde samenstelling heeft. 

‘Eenzaamheid kun je niet wegnemen, wel verzachten. En dat doen we door ontmoetingen te organiseren op plekken waar ook andere mensen elkaar ontmoeten, zodat er sprake is van zien en gezien worden. Er worden mooie verhalen gedeeld en levensvragen besproken. Het terugkerende karakter van de stamtafels zorgt ervoor dat mensen elkaar regelmatig zien, waardoor er ècht contact ontstaat en zelfs nieuwe vriendschappen. Vanwege de Coronacrisis is het nu niet mogelijk bijeen te komen aan stamtafels; aandacht en ontmoeting vinden nu op veilige wijze plaats bij een kopje koffie thuis, een telefoongesprek of met een kleine verrassing. Maar zodra het weer kan komen de stamtafels weer samen.’ 

Bent u ouder dan 70 jaar, woont u zelfstandig en komt u graag in contact met mensen uit uw eigen buurt? U bent van harte welkom.

Foto