Activiteit

Cursus Indian Head massage

zaterdag 9 december 2017 , 10:00 - 16:00 uur

Korte massagebehandeling, groots resultaat!

Wat is het?
Champissage is een Indiase hoofdmassage. Tijdens de eendaagse cursus leer je hoe je door een lichte druk op hoofd en gezicht, en rug, nek, schouders en armen stressgerelateerde klachten vermindert. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, een stijve nek, gespannen spieren in de rug. De kalmerende werking is niet alleen op de behandelde plekken, maar in het hele lichaam voelbaar.

Achtergrond
De techniek van Champissage is eeuwenoud, maar maakt nog altijd deel uit van het dagelijkse leven in India en Nepal. Daarvoor kun je gewoon op straat terecht, of bij de kapper, zoals ik tijdens mijn reizen door Nepal vaak heb mogen ervaren.

Hoofd, nek en schouders zijn belangrijke energiecentra. Door de spanning los te maken, kan de energie weer stromen. In slechts 20 minuten is je cliënt weer ontspannen, fris en alert. Wat de massage bovendien heel toegankelijk maakt, is dat je cliënten gewoon aangekleed op een stoel of kruk – of een massagestoel – kunnen zitten. Met beide voeten op de grond.

Wat leer je?
Vanzelfsprekend leer je wat de champissagetechnieken zijn en hoe je ze moet toepassen. Je krijgt bovendien extra tips en technieken die je ook verder bij je massages kunt gebruiken.

Daarnaast is er aandacht voor jouw houding als masseur. Hoe zorg je ervoor dat je cliënten jouw eventuele spanningen niet ervaren? Hoe blijf je zelf ontspannen?

Voor wie?
Voor de cursus Champissage / Indiase hoofdmassage is geen massagekennis nodig.

Waar?
het Derde Erf.

Cursuskosten:
€125,- Inclusief syllabus voor thuis en certificaat. Beroepsopleiding, vrijgesteld van BTW.

Cursus data:
Zaterdag 9 december, 10:00 – 16:00 uur. enJOY Amersfoort, het Derde Erf.

Locatie
Het Derde Erf, Birkstraat 125, Soest.
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: