Activiteit

24 november workshop dansmeditatie in het Toon Hermans Huis

vrijdag 24 november 2017 , 13:30 - 16:00 uur

Iedereen kan dansen. Leeftijd of lichamelijke beperkingen hoeven geen belemmering te zijn. Je kunt helemaal je eigen tempo bepalen.  De workshop, bedoeld voor mensen die te maken hebben met kanker, begint met een korte meditatie. Van daaruit laten we ons meenemen in de dans. Je beweegt ontspannen op muziek op jouw manier, met jouw energie, met jouw mogelijkheden en beperkingen. Je kan het niet goed of fout doen; het maakt niet uit hoe het er uitziet. We eindigen in stilte, in meditatie. Als je het fijn vindt, is er na de workshop de gelegenheid om je ervaringen via tekenen of schrijven op papier te zetten.

Workshopgevers zijn Mati Engwerda (foto) & Liesbeth Broers. Mati Engwerda : "Rond mijn 24e kwam ik voor het eerst in aanraking met een andere vorm van dansen dan stapjes of vorm. Ik ervoer hoe het was om totaal in de dans op te gaan. Vanaf dat moment ben ik me hier helemaal aan gaan wijden. Ik heb de docententraining gevolgd bij Gabrielle Roth en later ook de vervolgtraining.

Liesbeth: “Nooit gedacht dat dans mijn ontwikkelingspad zou zijn. In 2014 werd bij Liesbeth borstkanker geconstateerd. “In die periode heb ik geleerd anders te dansen, nog dichter bij mezelf, helemaal van binnenuit, soms alleen van binnen. Sinds kort geeft Liesbeth ook dansmeditatielessen. Haar eigen ervaring dient daarbij als inspiratie.

 

Locatie
Toon Hermans Huis , Regentesselaan 39, 3818HH Amersfoort.
Wij zijn te vinden tegenover station Amersfoort Centraal.
Het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) is er voor iedereen die met kanker te maken heeft. Sinds de oprichting in 2004 zijn we uitgegroeid tot een veelzijdige voorziening waar niet de ziekte maar de mens centraal staat.
Wij zijn te vinden op: www.facebook.com/toonhermanshuisamersfoort
Kosten toelichting
€ 7,50
Illustration
 
Deel dit: