Activiteit

Cursus Reanimeren op 15 juli van 19:00 - 23:00 uur

maandag 15 juli 2019   |   19:00 - 23:00 uur   |   Rode Kruis gebouw aan de...

De Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort organiseert regelmatig, in samenwerking met het Rode Kruis, afdeling Amersfoort, cursussen reanimatie voor burgerhulpverleners.

Een burgerhulpverlener is iemand die kan reanimeren en bereid is om een medemens in zijn directe omgeving te helpen in geval van een plotselinge hartstilstand. Er zijn in Amersfoort nog onvoldoende burgerhulpverleners, en deze zijn nog niet goed over de stad verspreid. Ook door verhuizing of het laten verlopen van het certificaat vallen er burgerhulpverleners af. Daarom zijn er steeds nieuwe burgerhulpverleners nodig.

U leert tijdens de cursus het op de juiste wijze alarmeren van de hulpdiensten bij een bewusteloze persoon, het controleren van de ademhaling, het geven van borstcompressies en beademing, het aansluiten en bedienen van een AED, het toepassen van stabiele zijligging en het oplossen van verslikkingen en verstikkingen. Daarnaast vertellen wij u over het systeem van burgerhulpverlening in het algemeen en over het netwerk in Amersfoort in het bijzonder. Als u slaagt voor de cursus, kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener bij https://www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener. Het certificaat dat u ontvangt is landelijk erkend en twee jaar geldig. Het advies is om jaarlijks een herhalingscursus te volgen.

De cursus wordt gegeven met de meest moderne poppen, die ook de kwaliteit van de reanimatie meten en laten zien aan de cursist.

De basiscursus duurt één avond, van 19:00-23:00 uur en wordt gegeven in het Rode Kruisgebouw, Columbusweg 30. De kosten zijn Eur 37,50 per cursist. Indien u zich na de cursus aanmeldt als burgerhulpverlener bij HartslagNu.nl krijgt u 10 euro retour.

Informatie en aanmelden kan bij www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

kosten: met korting
kosten toelichting: Kosten € 37,50. Indien u zich na de cursus aanmeldt als burgerhulpverlener bij HartslagNu.nl krijgt u 10 euro retour.
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
locatie: Rode Kruis gebouw aan de Columbusweg 30
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk