Activiteit

Denkt u mee over de ontwikkeling van Amersfoort?

donderdag 10 oktober 2019   |   18:45 - 21:15 uur   |   Fonteinkerk / Huis van Zuid

Op woensdag 2, donderdag 3, woensdag 9 en donderdag 10 oktober organiseert de gemeente Amersfoort bijeenkomsten over de ruimtelijke ontwikkeling van Amersfoort. U bent van harte welkom om mee te denken over de vraag welke dilemma’s ontstaan als de inzichten uit meer dan 40 interviews, bestaande ontwikkelingen en beleidsdoelen naast elkaar worden gelegd. Over díe dilemma’s moet de Omgevingsvisie dan straks in ieder geval een uitspraak doen.

Op www.amersfoort.nl/omgevingsvisie ziet u welke bijeenkomst bij u in de buurt plaatsvindt en kunt u zich aanmelden. De bijeenkomsten worden in verschillende delen in de stad georganiseerd, om te verkennen of en hoe de behoeften en dilemma’s verschillen per wijk.

Amersfoort is volop in ontwikkeling. Zo worden er per jaar rond de 1.000 woningen gebouwd, waarvan ongeveer een derde deel sociale woningbouw. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de overgang naar duurzame energie. In de Omgevingsvisie komen deze doelstellingen en ontwikkelingen bij elkaar in één visie voor de ontwikkeling van de stad tot 2030. Het gaat naast ruimte voor wonen en duurzame energie bijvoorbeeld ook over werken, verkeer, gezondheid, groen, water en recreëren. Op weg naar een Omgevingsvisie voor Amersfoort, gaat de gemeente in gesprek met inwoners en andere belanghebbenden. Allereerst om de onderwerpen te bepalen waarover de Omgevingsvisie in ieder geval uitspraken moet doen.

Ruim 40 interviews met inwoners en andere belanghebbenden
In de afgelopen maanden hebben medewerkers van de gemeente ruim veertig bewoners en andere belanghebbenden geïnterviewd over de kwaliteiten van en ontwikkelingen in Amersfoort. Voor de interviews met inwoners waren alle 538 bewoners van een huis op nummer (0)33 per brief uitgenodigd. Voor de gesprekken met andere belanghebbenden nodigde de gemeente organisaties uit de stad uit waaronder MBO Amersfoort, de Fietsersbond, Stichting Keiroze, Arcadis en de GGD.

Gebiedsgesprekken
De volgende stap zijn de hierboven genoemde bijeenkomsten in vier delen van de stad, om de uitkomsten van de interviews te toetsen en te bespreken welke dilemma’s er zichtbaar worden voor de komende jaren. De bijeenkomsten vinden plaats op:

Donderdag 10 oktober

Amersfoort Zuid: Berg-, Vermeer-, Leusderkwartier, Bosgebied Berg

aanvang en duur bijeenkomst: 19:15 tot 21:15 uur (inloop vanaf 18:45 uur)

locatie: de Fonteinkerk

Kijk voor meer informatie over de bijeenkomsten en om u aan te melden op www.amersfoort.nl/omgevingsvisie.

Stadsgesprek op 20 november
Op woensdag 20 november presenteert de gemeente de opbrengst van alle interviews en gebiedsbijeenkomsten. U bent daarbij van harte welkom. Meer informatie over plaats en tijd volgen nog. De Omgevingsvisie zelf wordt in 2020 gemaakt.

Exposities rond Omgevingsvisie in Rietveldpaviljoen
Bent u benieuwd naar de opgaven en ontwikkelingen van de stad en de opbrengst van de interviews en bijeenkomsten voor de bouwstenen van de Omgevingsvisie?

Komt u dan tussen woensdag 16 oktober en woensdag 6 november naar het Rietveldpaviljoen op de Zonnehof. Kijk voor meer informatie op www.amersfoort.nl/omgevingsvisie.

kosten gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Vergadering
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk
bijzonderheden
Er kunnen per wijk maximaal 33 personen meedoen.
1 reactie

Gerda van Deelen

Ik wil me aanmelden voor de bijeenkomst woonomgeving 10-okt in de Fonteinkerk G. Van Deelen, Graaf Janlaan 24
4-okt-2019 14:16
Wil je ook reageren? Meld je dan aan