Activiteit

Foto- & watersafari Duurzaam gebruik regenwater

zaterdag 10 juli 2021 , 11:00 uur

Op zaterdag 10 juli vanaf organiseren we een foto- & watersfari om foto's te maken van plekken die bij regenval overlast hebben en plekken die bij droogte geel worden. Maar ook van plekken waarvan je denkt dat daar misschien iets nuttigs of leuks met regenwater te realiseren is (waterspeeltuin, wilde bloementuin...etc)

We lopen zaterdag 10 juli vanaf 11 uur vanaf de Dahliatuin door onze buurt. Doe je mee?

Afhankelijk van de coronamaatregelen gaan we individueel of als groep op pad, maar je kunt de wandeling natuurlijk ook op eigen gelegenheid of op een andere dag maken. Stuur je foto's dan voor 31 juli naar de projectgroep via regenwater@bergwater-amersfoort.nl Hier kun je ook terecht voor meer informatie of het stellen van vragen of doorgeven van opmerkingen

Waarom?
Als het regent, stroomt kostbaar regenwater in onze buurt ongebruikt zo het riool in.

Doodzonde.

En als het droog is, besproeien we onze tuin met schoon drinkwater.

Ook doodzonde

In samenwerking met de gemeente is het idee ontstaan om samen naar oplossingen te zoeken. In een projectgroep waarin buurtbewoners, gemeente en andere belanghebbenden nauw samenwerken. 

We roepen buurtbewoners op zich bij ons aan te sluiten, met ideeen te komen, mee te denken, mee te werken en uiteindelijk ook mee te beslissen over de eigen buurt. Om zo gezamenlijk met plannen te komen die wateroverlast en watertekort voorkomen en tegelijkertijd onze buurt nog aangenamer maken.

Meer info vind je op www.bergwater-amersfoort.nl

 

 

Locatie
DVL Amersfoort - Dahliavereniging Leusderkwartier
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: