Activiteit

Dagworkshop MW XL; Rothko

zaterdag 22 april 2023 , 10:30 - 15:00 uur
Illustration

Deze dag staat in het teken van het werk van Mark Rothko. Zijn enorm grote schilderijen bewonderen we in het klein en we bekijken de schilderijen. Hieruit halen we inspiratie en inzicht over hoe je zelf kunt starten met een eigen werk gebaseerd op het werk van Rothko. 

Na ons te hebben ondergedompeld in het werk van Rothko, krijg je zelf een doek, ezel en een palet die jij vult met kleur. Je leert de opbouw van een schilderij zoals Rothko dat deed. Je eindresultaat ontstaat door bezig te gaan en voortdurend te kijken hoe de kleuren zich onderling verhouden. Het gaat om de spanning van de kleurvlakken ten opzichte van elkaar.

In deze workshop leer je veel over de werking van kleur en je leert een schildertechniek; het werken met laag over laag zonder het dicht te schilderen. Je kunt hiervoor meerdere schildertechnieken  gebruiken, die leer je in de workshop.

Een heerlijke verzorgde lunch is een welkome onderbreking van je schildersproces. Een wandeling over het prachtige parkachtige en bosachtige terrein van het Eemklooster helpt je afstand te nemen van je schilderij in wording, en je te voorzien van energie voor je volgende (middag-)schildersessie!

Kosten toelichting
110 euro inclusief lunch en materialen en doek.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
omschrijving doelgroep 
Iedere (beginnende) schilder die wil weten hoe het is om alleen met kleur te werken.
Deel dit: