Activiteit

Cursus Mens zijn in de 21e eeuw (7,14,21 en 28 november 2022)

elke Maandag , 19:00 - 21:30 uur
Illustration

De wereld verandert in een rap tempo. Media, markt en technologie veranderen het leven en je relaties met anderen en de natuur. Hoe blijf je bewuste, eigen keuzes maken? In vier verdiepende avonden verzamel je een berg nieuwe inzichten en een onbevangen blik op jezelf als mens in deze tijd.
Hoe verhouden we ons als mens tot de aarde, onze medebewoners en de natuur? Wat is de waarde en reikwijdte van verbondenheid in de huidige samenleving? Welke impact heeft technologie op ons mens-zijn en onze ideeën daarover? Hoe kun je je in de 21e eeuw ‘opnieuw’ leren vormen? En dat op een duurzame manier doen, samen, met een beter vermogen je aandacht zelf te bepalen en te richten – in plaats van technologie te laten bepalen – en met praktische wijsheid? Wat betekent wijsheid anno 2022?

Het gaat hier steeds om fundamentele vragen van deze tijd én om thema’s die het humanisme uitdagen zich te revitaliseren.
Je gaat op zoek naar humanistische inspiratiebronnen en nieuwe perspectieven. Door filosofische teksten van hedendaagse denkers, reflectie en gesprekken met de docent en met medecursisten verken je fundamentele vragen van deze tijd en wat humanisme kan betekenen voor je antwoord. Voorkennis is niet vereist.
Datums en prijs
Wanneer reeks van 4 maandagavonden: 7, 14, 21, 28 november 2022,
van 19:00 – 21:30 uur

Locatie Icoon Theater, Leeghwater 1-3, Amersfoort Google Maps

Docent Prosper de Roos

Prijs (inclusief reader en koffie/thee):
€ 140 standaard
€ 75 leden Humanistisch Verbond
€ 60 bij minimum inkomen en studenten
€ 37,50 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Locatie
Icoon Theater
Kosten
Met korting
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op ma 7 november 2022. Beëindigd ma 28 november 2022
Deel dit: