Activiteit

Afrondende expositie “Een Creatieve Knuffel Voor Jou” in Musiom

di 10 jan 2023 - do 12 jan 2023 , 10:00 - 16:00 uur
Illustration

Stichting SMAAK heeft in de coronacrisis het project “Een Creatieve Knuffel Voor Jou” opgestart. Het plan was om duo’s van jongeren en ouderen te maken die samen in gesprek gaan over wat zij tijdens de coronacrisis thuis doen, zien en meemaken. Deze ervaringen verwerken de jongeren en ouderen samen in creatieve uitingen zoals beeldende kunst, creatief schrijven en meer.

Deze opzet blijkt een uitstekende manier om contact met elkaar te maken. Honderd jongeren en honderd ouderen hebben elkaar ontmoet en samen deelgenomen aan dit project. Ondanks leeftijdsverschillen van meer dan vijftig jaar raakten de koppels snel met elkaar aan de praat. Dit leidde tot mooie gesprekken en prachtige werken. Jongeren leerden veel van hun oudere gesprekspartner. Én andersom: de ouderen leerden veel van de jongeren! Beide groepen hebben geleden in coronatijd. Het was fijn om dat met iemand anders te delen. Sommigen hadden ook tijdens corona nieuwe activiteiten ontdekt. In de werken en de bijbehorende verhalen is eenzaamheid, maar vooral troost en verbinding te zien.

De verzamelde kunstwerken en bijbehorende verhalen worden geëxposeerd in Musiom, museum voor hedendaagse kunst, in Amersfoort. De expositie geeft een mooi beeld van de verbintenis die tijdens dit project tussen generaties is ontstaan.

De expositie is van 10 tot en met 12 januari; openingstijden zijn van 10:00 uur tot 16:00 uur.

De expositie wordt officieel geopend op 10 jan, van 11.30 uur tot 13.15 uur.

De toegang is gratis. Het adres van Musiom is Stadsring 137, 3817 BA te Amersfoort

Locatie
Musiom
Kosten
Gratis

Gestart op di 10 januari 2023. Beëindigd do 12 januari 2023

Documenten

Deel dit: