Activiteit

De Wij(k) vertelt: Laat ons veraarden

dinsdag 17 oktober 2023 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Over een duurzaam alternatief voor begraven en cremeren

Onze huidige manier van afscheid nemen van het menselijk lichaam (begraven of cremeren) vraagt veel van ons milieu. Gelukkig zijn er duurzamere alternatieven in opkomst. Over één van deze alternatieven, ‘veraarden’, gaat De Wij(k) vertelt op dinsdag 17 oktober.

Veraarden of ook wel ‘humaan composteren’ is een milieuvriendelijke manier van afscheid nemen van het menselijk lichaam. Dit recent in de VS en Duitsland ontwikkelde alternatief is – met de groei van onze wereldbevolking- ook een mogelijk antwoord op het toenemende ruimtegebrek op begraafplaatsen

Deze avond gaat Jurrien Roossien in op de ontstaansgeschiedenis van veraarden, wat het nu precies is, wat de voordelen ervan zijn en waarom het zo’n hoopgevende ontwikkeling is voor het herstel van de aarde.

Veraarden vraagt ook om een andere manier van afscheid nemen dan we gewend zijn. Het biedt ruimte aan andere rituelen en een andere rouwperiode. Koen Mensink vertelt daar meer over deze avond en gaat er met de aanwezigen over in gesprek.

De avond wordt geleid door Immanuel Baan en wijkgenoten Jurrien Roossien en Koen Mensink. Jurrien is bestuurslid bij Stichting Veraarden, waarvan Immanuel de voorzitter is. De Stichting Veraarden wil veraarden als natuurlijke vorm van lijkbezorging mogelijk maken in Nederland. Immanuel en Koen zijn beiden zelfstandig begrafenisondernemer.

Programma
19.30 -20.00 uur     Inloop
20.00-21.00 uur     De Wij(k) vertelt
21.00-21.30 uur     Napraten en nazit voor wie wil

Waar         huiskamer van Huis Miereveld (door de bruine deuren, twee keer rechtsaf)
Wanneer     dinsdagavond 7 oktober van 20.00-21.00 uur
Kosten     vrije inloop; je betaalt alleen voor je eigen consumpties
Aanmelden     huismiereveld@hotmail.com of T 06 6 439 626 28

De Wij(k) vertelt is een maandelijkse (3e dinsdag)avond waarop wijkbewoners hun kennis kunnen delen, elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen inspireren. Heb je een leuk idee voor deze avond of wil je zelf iets vertellen? Mail dan naar huismiereveld@hotmail.com en vertel ons waarom je deze kennis wilt delen of waarom je er meer over wilt weten.

Locatie
Huis Miereveld
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Je betaalt alleen voor je consumpties
Doelgroep
Alle volwassenen