Bericht

Kom naar de Politieke Huiskamer in bibliotheek Het Eemhuis

Geplaatst op 3 februari 2018, 23:04 uur

Zaterdag 6 januari opende in de hal van het Eemhuis de 'Ruimte voor de Politiek'. Hiermee start de bibliotheek met een programma om inwoners van Amersfoort informatie te bieden over de politiek in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.


Waarom een politieke huiskamer?
De politieke huiskamer is ingericht om een ontmoetingsplek voor politici en de Amersfoortse bevolking te creëeren. Amersfoorters kunnen hun zegje doen op de zeepkist. Ook zal er elke week een thema worden belicht zoals zelfredzaamheid & participatie, cultuur & kunst of veiligheid. De bibliotheek speelt een belangrijke rol op meerdere gebieden van de maatschappij. We lenen niet alleen boeken uit: we hebben ook de taak om te informeren en te verbinden. Informatie over de lokale verkiezingen hoort daar dus bij.
Programma zaterdagen : Zeepkist en uitzendingen
 

Programma's & informatie
Gedurende de hele periode zijn de programma's van de politieke partijen in te zien in een speciale map die ter inzage ligt in de Politieke huiskamer èn in de espressobar De Draak. In de huiskamer liggen ook boeken over kiezen, democratie en verschillende politieke partijen

Zeepkist
Elke zaterdag tot aan 21 maart staat in het teken van een thema. Stap op de zeepkist en geef uw goed raad aan de nieuwe raad! In samenwerking met AmersfoortKiest is er tussen 14 en 16 uur een camera aanwezig. Alle raad komt op die manier zeker terecht bij de nieuwe raad. 

Uitzendingen
AmersfoortKiest verzorgt op 3 februari en op 10 maart liveuitzendingen vanuit de politieke huiskamer. Daar ontvangen zij een keur aan Amersfoortse gasten, betrokken inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de lokale politiek.

Debatten 
De debatten van het Lokaal Media Centrum (#debat033) staan begin van dit jaar in het kader van de verkiezingen. Twee ervan vinden plaats in het KAdEcafé, de laatste is het grote slot- en lijsttrekkersdebat in de hal van de bibliotheek 
24 januari KAdEcafé 
21 februari KAdEcafé 
14 maart Hal Eemhuis

Boekpresentatie 'Door Haagse ogen'
Erik van Venetië schreef samen met Jur de Haan het boek DOOR HAAGSE OGEN:  DE ONMISBARE LOBBYGIDS VOOR GEMEENTEBESTUURDERS EN RAADSLEDEN 
Op woensdagavond 7 februari spreekt hij erover. Politici (ervaren en onervaren) en belangenorganisaties zijn van harte welkom

Andere debatten
-       Donderdag 8 februari: Regenboogdebat COC in de Observant
-       Vrijdag 9 februari : Verkiezingsdebat Eemoevers, Stichting Vrienden van de Eemhaven, locatie: Zeeverkenners, Karel Doorman, de Stuw 3.
-       Donderdag 22 februari  debatavond met mensen met een verstandelijke beperking,  Locatie: kerk De Kandelaar, Heiligenbergerweg 64.
-       Donderdag 8 maart  ‘Groot Amersfoorts duurzaam verkiezingsdebat’, georganiseerd door de duurzaamheidsambassadeurs van Amersfoort.
-       Woensdag 14 maart :  Jongerendebat?
-       Donderdag 15 maart in KAdE Café: Sportdebat, georganiseerd door ASF.

Illustration
 
Deel dit: