Bericht

Groot lijsttrekkersdebat in het Eemhuis

Geplaatst op 11 maart 2018, 19:05 uur

Nog zwevend? Kom kijken en luisteren! Lijsttrekkers van nieuwe en gevestigde partijen, prikkelende stellingen, prangende vragen, confronterende discussies én een kritisch cabaretduo; het komt allemaal aan bod op woensdag 14 maart. Op deze avond vindt Het Groot Lijsttrekkersdebat plaats in de hal van het Eemhuis aan het Eemplein.

De Amersfoortse politici debatteren heel wat af gedurende de laatste weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Maar dit groots opgezette debat kan wel eens het hoogtepunt worden van al deze verkiezingsactiviteiten. Naast de veertien lijsttrekkers komen ook bezoekers aan het woord: wat vinden ze van de ingenomen standpunten? En, los daarvan: wie is de beste spreker?

Het Groot Lijsttrekkers Debat wordt georganiseerd door de BDU/De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de Bibliotheek Eemland.
De thema's die op 14 maart aan de orde komen zijn onder andere:

·         waar gaat het grote geld naar toe?

·         raadpleging burgers

·         duurzaamheid

·         groei of geen groei van Amersfoort

De presentator/ceremoniemeester is RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk. Hij stelde een programma samen dat zo’n anderhalf uur duurt, zonder pauze. Dat lijkt een hele zit maar is het niet. Want de lijsttrekkers gaan eerst twee aan twee in een kort debat, aan de hand van zorgvuldig geformuleerde stellingen. De bevindingen worden daarna aan de andere lijsttrekkers voorgelegd, en weer later aan het publiek. Co-presentator Daan Bleuel (De Stad Amersfoort) gaat daarbij met een microfoon de zaal in.

Optreden De Buren

Aan het begin en tot slot treedt het duo Cees van Weerd (zang, teksten) / Antoine van Roemburg (piano, zang) op. Al ruim dertig jaar vormen ze het cabaretduo De Buren. Ze behoren beslist tot de vele goed bewaarde geheimen van de keistad. Menig politicus trekt echter bleekjes weg zodra hij of zij door het gevreesde tandem op de hak wordt genomen. Tja, dat heb je nou eenmaal als je de politiek in gaat. Het gedicht ‘westtangent’ dat Cees zo'n vijf jaar geleden al maakte, is nog steeds actueel te noemen. Het is te vinden op youtubehttps://www.youtube.com/watch?v=Ty1h-i-w9oY


Live Uitzending

Het debat is ook live te volgen op de homepage van www.bibliotheekeemland.nl en op de site van www.rtvutrecht.nl. Wie niet weg kan thuis, kan dus toch meekijken. Via twitter kan er met de hashtag #debat033 kan er zelfs meegepraat worden.

Deel dit: