Vacature/hulpvraag

Op zoek naar een stuk grond / braakliggend terrein in Amersfoort voor Snuffeltuin initiatief

Geplaatst op 24 januari 2021, 22:59 uur

Hierbij hoop ik dat ik bij u terecht kan voor meer informatie over het huren van een stuk braakliggend terrein in Amersfoort.
Mijn naam is Mariska Hoecks, eigenaresse van een mooi bedrijf in de Hondenbranche en de reden dat ik op zoek ben naar een stuk grond is het volgende:

Graag zou ik in of in de directe omgeving van Amersfoort een Snuffeltuin voor honden willen maken. Wat is een snuffeltuin? Een stuk grond/weiland/tuin wat hondproof is gemaakt met een degelijk hoog hekwerk en wordt voorzien van obstakels, diverse ondergronden en attributen plus evt kruiden zodat de hond zijn zintuigen worden uitgedaagd en hij zo mentaal moe en voldaan wordt, wat kan leiden tot minder agressie en andere gedragsproblemen. Wist u bv dat 15 minuten met zijn hersens bezig zijn gelijk staat aan een uur wandelen?

Er zijn op dit moment nog maar 6 tuinen in Nederland die op afspraak te bezoeken zijn, zodat de tijd ook echt alleen voor de betreffende hond staat gereserveerd. Het is dan ook geen ontmoetingsplaats, zoals de bestaande uitlaatveldjes en het is ook verplicht ontlasting op te ruimen, zodat hier geen overlast van kan ontstaan. In bv Duitsland en Engeland zijn al veel meer van dit soort tuinen te bezoeken, zelfs als tussenstop richting je vakantiebestemming! De snuffeltuin is gratis te bezoeken, een vrijwillige bijdrage is mogelijk, maar het staat niet voor commerciële inkomsten en zal worden ondersteund door het Snuffeltuinen initiatief : www.snuffeltuinen.jimdofree. com welke ook reclame zal maken voor de locatie.  En zeker omdat Amersfoort heel centraal gelegen is in Nederland is het voor hondenliefhebbers ook makkelijk te bereiken.

Indien ik een betaalbare locatie kan vinden zal ik op zoek gaan naar sponsoren om m.n. het hekwerk te kunnen financieren. Op dit moment heb ik al een toezegging van 4 bedrijven die mij willen steunen met dit initiatief en aanleg en onderhoud zal door een team vrijwilligers worden verzorgd.

Wellicht zijn er mensen die mij via deze website tips kunnen geven of ideeen hebben hoe ik dit het beste kan aanvliegen bij de gemeente?

Hartelijk dank voor uw reactie!

Mariska Hoecks

www.lavier.nl / info@lavier.nl

( Bron foto: snuffeltuinen.nl)

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Annemarie de Bruijn

ma 1 februari 2021 22:25
Hallo Mariska,
Wat een leuk idee. Je kunt ook nog een mailtje sturen naar redactie@bewoners033.nl. www.bewoners033.nl is een club waar je met vragen of ideeën terechtkunt; zij kunnen via hun netwerk kijken of ze ingangen bij de gemeente weten of tips hebben.
Met groet,
Annemarie
Vraag gesteld door