Organisatie

Stichting Parenthouse Amerfoort

Non-profit

De afgelopen jaren heeft Stichting Parenthouse in de regio Amersfoort vele ouders kunnen helpen aan tijdelijke woonruimte in een vaak zware fase van de scheiding. Juist in deze tijd is het belangrijk om de lijnen kort te houden en elkaar te ondersteunen, om zodoende juiste en snelle hulp te kunnen bieden. 


Contact met de kinderen, dichtbij het ouderlijk huis  


Als samenwonen niet meer gaat, ontstaat in de praktijk vaak een (lange) zoektocht voor één van de ouders naar een geschikte woonruimte waarin de kinderen welkom zijn. Om het contact met kinderen te behouden en beide ouders hun ouderrol op korte afstand van het ouderlijk huis te kunnen blijven vervullen, biedt de stichting een tijdelijke woonruimte voor maximaal een jaar aan voor één van de ouders. De doelgroep van de stichting zijn mensen uit de middengroep omdat ze vaak te veel verdienen voor een sociale huurwoning maar te weinig voor de particuliere markt.  


Een eigen tijdelijke plek, voor een eerlijk bedrag 


Bij onze stichting kan één van de ouders voor een eerlijk en sociaal bedrag een kamer huren, soms met een eigen keukentje en badkamer. De rest van het huis, als de woonkamer en de kinderkamers, delen ze met drie of vier medebewoners die in een soortgelijke situatie zitten. Dit gebeurt op dit moment uiteraard met de gepaste Corona maatregelen.


Op dit moment heeft Stichting Parentshouses Amersfoort 7 locaties in beheer waarin tijdelijke huisvesting wordt aangeboden, te weten;  


Maanglans (2 woningen), wijk Nieuwland  
Lient, wijk Vathorst  
Wessel Ilckenstraat, wijk Schothorst/Zielhorst  
Korte Bergstraat, wijk Centrum/Berg Zuid  
Spoorstraat, wijk Centrum/Berg Zuid  
Nieuwe Kerkstraat, Nijkerkerveen 


Meer informatie over onze stichting kunt u vinden op onze website: https://www.parentshouses.nl/amersfoort/

Deel dit:
Contactpersonen van Stichting Parenthouse Amerfoort