Bericht

13 januari opening Expositie Verbeeld Verleden in het Eemhuis

Geplaatst op 12 januari 2017, 09:41 uur

Directeur Ina Loovers van Archief Eemland opent de nieuwe expositie Verbeeld Verleden, met werk geinspireerd op de collectie van Archief Eemland.

De expositie is een samenwerking tussen Scholen in de Kunst en Archief Eemland, waarbij cursisten zich hebben laten inspireren door het rijke beeldmateriaal van het archief. En dat levert verrassend werk op.

Samenwerking met Archief Eemland
Bijzondere plekken in Amersfoort, van nu of uit het verleden. Plekken waarover we dromen, of die we ons herinneren. Plekken waar we graag willen zijn, of waar we zelf een band mee hebben.
Cursisten beeldend van Scholen in de Kunst lieten zich inspireren door Archief Eemland en door oude, historische beelden uit Amersfoort en omgeving. De beelden zijn omgezet in onder andere sieraden van zilver, driedimensionale werken in vilt en klei, schilderijen en aquarellen. Ieder werk vertelt uiteindelijk een persoonlijk verhaal.

Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is te bewonderen op verschillende plekken in het Eemhuis, waaronder de Kunstuitleen (2e verdieping) en het Kunstplein (4e verdieping). Laat je ook inspireren en bezoek de expositie. En loop binnen bij Archief Eemland of neem eens een kijkje bij de Kunstuitleen!

Feestelijke opening op 13 januari
Ina Loovers, directeur van Archief Eemland, opent de expositie op vrijdag 13 januari om 17.00 uur. Muzikale omlijsting zorgt voor een feestelijk tintje. Daarna is de expositie te zien t/m 13 februari 2017. De werken hangen op het Kunstplein bij Scholen in de Kunst op de vierde verdieping van het Eemhuis en bij de Kunstuitleen op de tweede verdieping van het Eemhuis.

Deel dit: