Bericht

Buurtbudget 2018

Geplaatst op 15 februari 2018, 13:00 uur

Ook in 2018 heeft de Stichting Bewonersinitiatieven Amersfoort Zuid weer de beschikking over een buurtbudget en kan er weer een aanvraag worden gedaan voor een toekenning van het buurtbudget. Inmiddels hebben we voor dit jaar al 20 aanvragen binnen, maar er is nog meer dan voldoende budget voor meer aanvragen. 

Heeft u als bewoner van de wijken Bergkwartier, Bosgebied, Leusderkwartier of Vermeerkwartier een goed idee om samen met medebewoners een activiteit uit te voeren, die aan minimaal 1 van genoemde doelstellingen voldoet, dien dan, bij voorkeur voor 15 maart, een aanvraag voor een bijdrage uit het buurtbudget in.

In de 2e helft van maart gaat de werkgroep de aanvragen beoordelen en indien de aanvraag aan de voorwaarden voldoet, een budget voorstellen richting het bestuur. Voor aanvragen na deze datum geldt dat, bij voldoende resterend budget, er in juni een tweede beoordelingsronde gaat plaatsvinden. Nadere berichtgeving hierover volgt begin april via deze website.

Straatfeest

Maar ook is er mogelijkheid tot een bijdrage in kosten indien u een straatfeest geeft. Wilt u naast het eten en drinken iets extra's toevoegen aan het straatfeest (speeltoestellen, kraampjes, artiesten), dan kan een deel van die kosten via een buurtbudgetaanvraag worden gecompenseerd.

Aanvragen voor een bijdrage voor het straatfeest kunnen weliswaar tot 1 juni worden ingediend, maar zijn na 15 maart wel afhankelijk van het hiervoor gereserveerde budget. Heeft u dus plannen, maar nog geen exacte datum, dien dan alvast een aanvraag in onder vermelding van de periode waarin u verwacht dat het feest plaatsvindt.

Vorig jaar hebben we voor 30 activiteiten en 40 straatfeesten budget toegekend. Dit jaar hopen we meer intiaitieven te ondersteunen. 

Klik op Buurtbudget in het menu van deze website of klik op onderstaande link en kijk aan welke eisen de aanvraag moet voldoen en hoe u een aanvraag kunt indienen.

Deel dit: