Bericht

Vakantiegeld Delen 2018

Geplaatst op 10 mei 2018, 12:28 uur

Vakantiegeld Delen 2018

De meeste werknemers ontvangen eind mei vakantiegeld. Fijn voor mooie vakantieplannen! Mensen die (langdurig) op een minimum moeten leven hebben die kans vaak niet. Extra zuur voor gezinnen met kinderen. Vanuit de Protestantse kerken in Amersfoort is daarom het idee ontstaan een deel van het vakantiegeld af te staan, en gezinnen die van een heel laag inkomen moeten leven toch een uitje te kunnen bezorgen.

Vakantiegeld Delen is een actie van de diaconieën van de protestantse gemeente Amersfoort en de diaconie van de protestantse gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord.

Het doel van de actie is tweeledig: geld inzamelen voor mensen die niet op vakantie kunnen of dagjes uit omdat ze daar de financiële middelen niet voor hebben. Tweede doel is mensen bewust maken van armoede in Amersfoort c.q. het arm/rijk vraagstuk. Een projectgroep bereidt de actie voor. In 2018 doen we dit voor de 15e keer.

De adressen worden voorgedragen door diaconieën, wijkteams, inloophuizen, voedsel- en kledingbank..

Doe je (weer) mee met Vakantiegeld Delen? Je mag je gift, graag voor 10 juni, overmaken op NL20 INGB 0000 1396 31 t.n.v. diaconie Protestantse Gemeente o.v.v. Vakantiegeld Delen. De Protestantse Gemeente is een ANBI, dus een gift is fiscaal aftrekbaar. Hartelijk dank namens alle kinderen die dankzij jouw bijdragen op vakantie of dagjes uit kunnen.

Verdere informatie: Joke Koolhof, diaconaal opbouwwerker, dowamersfoort@solcon.nl

 

 

Illustration
 
Deel dit:
Afzender