Bericht

Hoe kalmeer je een kind dat over zijn of haar toeren is?

Geplaatst op 21 januari 2021, 14:19 uur

Hoe kalmeer je een kind dat over zijn of haar toeren is?
Het kalmeren van een kind wat over de toeren is dat is niet gemakkelijk.  Boosheid of liever gezegd woede is een gevoel wat geneigd is om te gaan escaleren. Er gebeurt iets, nog iets en dan nog iets. Alles wat je in woede zegt of doet brengt je verder van huis of werkt averechts. Wanneer kinderen boos zijn hebben ze de verstandige en vooral rustige ouder nodig.

Kinderen die boos zijn kunnen niet meer goed nadenken.
Als je heel boos ben lukt het niet meer om goed na te denken. De redelijkheid is weg en het verstand is uit. Als we boos worden dan reageer je vanuit het zogenaamde reptielenbrein. Het reptielenbrein is het oudste gedeelte van het menselijk brein. Het reptielenbrein controleert onze primaire levensbehoeften, zoals ademhaling, vechtlust, eetlust, overleven en onze vecht- en vluchtreacties.

Weet jij waardoor je kind zo boos doet?
Kinderen die boos doen hebben meestal een reden dat ze zo boos doen. Ze willen bijvoorbeeld iets wat nu niet kan en worden geblokkeerd in iets wat ze graag willen. Woede is voor kinderen een intens gevoel. Kinderen voelen boosheid meestal in het hele lichaam. Vaak hebben kinderen nog niet de mogelijkheden om zichzelf te kalmeren. Ze hebben de hulp van de ouder nodig.

Klik door naar mijn wesite en lees hoe jij je kind kan helpen om zijn of haar gevoel te verwoorden.

Illustration
 
Deel dit: