Bericht

Reanimatie Netwerk Amersfoort start proef met online herhalingscursussen.

Geplaatst op 18 februari 2021, 11:39 uur

Veel burgerhulpverleners hebben al lange tijd geen herhalingscursus meer kunnen volgen, terwijl de reanimaties gewoon doorlopen. Bovendien ontstaat er een stuwmeer aan mensen die een verlopen certificaat hebben. Daarom start het Reanimatie Netwerk Amersfoort nu een proef met online herhalingscursussen.

Via e-learning (boekje, video's en zelftoetsen) kan de theorie herhaald worden. Door zelf een goedkope reanimatiepop aan te schaffen (eenmalig Eur 36,50) kan er thuis geoefend worden met de borstcompressies, beademing en aansluiten AED.

Tijdens een online sessie wordt de theorie doorgenomen en kunnen de cursisten op afstand laten zien dat zij de reanimatiehandelingen beheersen. De instructeur kijkt mee via de camera van de computer en kan op een dashboard zien of de cursist de borstcompressies goed uitvoert en zo nodig coachen.

De cursus is bedoeld voor burgerhulpverleners in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen die voor het laatst in 2019 of daarna een basiscursus of herhalingscursus hebben gevolgd. 

Burgerhulpverleners uit de gemeente Amersfoort die zijn ingeschreven bij HartslagNu krijgen het grootste deel van het cursusgeld terug nadat zij hun inschrijving bij HartslagNu hebben verlengd.


De cursussen zijn op maandag 8 maart van 20:00-21:00, op woensdag 10 maart van 20:00-21:00 en op donderdag 11 maart van 10:00-11:00 uur.

Meer informatie en boeken: www.reanimatiecursus-amersfoort.nl

Illustration
 
Deel dit: