Bericht

Stichting Park Open Amersfoort stopt definitief

Geplaatst op 28 februari 2022, 08:55 uur
Illustration

Stichting Park Open Amersfoort stopt definitief

Na acht jaar concluderen de initiatiefnemers dat er tegenwoordig voldoende aanbod is van festivals in Amersfoort. Het maandelijks organiseren van een gratis picknickfestival is niet meer nodig. 

In 2013 kwam Wytse Dassen met het idee om ook in Amersfoort een gratis picknickfestival te organiseren met lokale bands en lekkernijen. Hij nam dit idee mee uit Arnhem waar in het Sonsbeekpark bewoners elke zondag neerstrijken op hun kleedje. Hij ging aan de slag met een aantal vrienden, nam hen mee naar het Sonsbeekpark en richtte uiteindelijk een stichting op.

Een locatie was al snel gevonden; het postzegelpark aan de Leusderweg. Supermarkt Kippersluis (nu Jumbo) nam de verkoop van lekkernijen voor haar rekening en San Marco kwam regelmatig met zijn ijscokar. Het betrof vier zondagen in de zomerperiode. Per keer traden er twee lokale bands op, zoals het swingende duo “The Badger and the Bass en het singer-songwriterduo The Mockingbirds. Het festival kon rekenen op een bijdrage uit het buurtbudget van Amersfoort Zuid, waardoor het ook gratis kon. “Wel gingen we met de pet rond om de artiesten een extra vergoeding te kunnen geven’ aldus Wytse Dassen. Park Open Amersfoort was standaard een van de locaties van Struinen in de Tuinen.

 “Uiteindelijk kregen de meeste van ons kinderen. Gelukkig konden we destijds zelf genieten van eet- en drinkfestivals zoals Lepeltje Lepeltje en Kannen en Kruiken. Toen werd duidelijk dat onze inzet niet meer nodig was” geeft Wytse aan. Het festival heeft uiteindelijk drie jaar gedraaid.

Deel dit: