Bericht

Hoe kan je spel gebruiken om verbinding te maken met je kind?

Geplaatst op 14 april 2022, 09:44 uur
Illustration

Mens erg je niet spelen met je kind.

Doe je dat wel eens?
Het is een favoriet bij kinderen
Te minste in mijn praktijk pakken ze dit spel geregeld.

Maar hoe kan je Mens erg je niet nu gebruiken om kinderen te helpen zich bewust te worden van de emoties?
Heel eenvoudig.
Door de poppetjes stemmetjes te geven. Je komt wel heel dicht bij "spannend hoor". "wat baal ik ervan dat ik er af ben". "ik ben wel verdrietig" was bijna op het eind "die dobbelsteen is stom, ik gooi maar geen zes".

Maar er zijn meer thema's
Ga je voor je doel?
Het gaat ook om doorzetten.
Mindset "helpende gedachten kan je ze ook geven" Of gaat het over plagen of pesten? "je komt heel dichtbij wil je me er niet af gooien". Hoe zou het zijn als je die vraagt? Zo geef je woorden aan kinderen om over gevoelens te praten.
Maar ook help je kinderen met suggesties om met de dingen in het leven om te gaan.
Het spel kan natuurlijk gaan over veerkracht.

Wij volwassenen zijn het grote voorbeeld.
Dit is nu precies 1 van de oefeningen uit de challenge. Die kan je vandaag al doen Of met 1 van de andere spellen uit de kast die je kind graag speelt Gaaf toch! Praten over gevoelens; makkelijk kan ik niet maken Wil jij nog meer geïnspireerd worden over hoe je over gevoelens praat met kinderen via spel en verbeelding? Dan neem ik je graag tien dagen lang mee met de tiendaagse challenge praten over gevoelens. Super leuk en laagdrempelig om te doen. Zo'n 500 ouders en professionals gingen je voor.

Nu kan je de challenge doorlopend helemaal in je eigen tijd en op jouw moment doen. Doe je mee? Doe je mee? https://jeugdenkinderpraktijkrota.nl/aanmelden-voor-challenge-met-kinderen-over-gevoel-praten/


Deel dit: