Bericht

13 december: bespreking van 4 projecten waterberging in Zuid

Geplaatst op 27 november 2022, 15:46 uur
Illustration

De werkgroep Bergwater Amersfoort, bestaande uit buurtbewoners, is bezig om samen met de gemeente de mogelijkheden en kansen voor een beter waterbeheer in onze buurt in kaart te brengen. Zo is, eind 2021, aan de buurt gevraagd om te reageren op een wateroverlastkaart, nadat we hier aandacht voor hadden gevraagd door het ophangen van peilschalen. De ontvangen informatie en ideeën hebben we gedeeld op 8 maart 2022 in de oude manege (nu Common Woods). Uit alle ideeën hebben we er, samen met de gemeente, vier gekozen om verder uit te werken. 

De locaties staan aangegeven op de foto bij dit bericht.

De gemeente heeft ingenieursbureau Arcadis ingehuurd om ons bij de uitwerking te helpen. Voordat Arcadis aan het ontwerpen slaat willen we graag de mening van de mensen uit de buurt horen. Jullie weten als beste met welke praktische zaken we rekening moeten houden. Deze input moet eraan bijdragen  dat de ontwerpen goed aansluiten bij de omstandigheden en de wensen van buurtbewoners.

 Denk en help je ook mee?
Op dinsdag 13 december om 19.30 uur nemen we je mee in de vier projecten om vervolgens per project het gesprek te voeren over waar we allemaal rekening mee zullen moeten houden. De bijeenkomst is in restaurant Zuid (Van Campenstraat 55, 3818 BB Amersfoort). We willen afronden om 21.30 uur.

Je kunt je aanmelden via de website van het Bergwaterproject: 

 www.bergwater-amersfoort.nl. Op deze website vind je ook meer informatie over het Bergwaterproject.

Zo werken we samen aan een klimaatbestendiger buurt. 

We zien je graag op 13 december!

Illustration
 
Deel dit: