Bericht

Passion 4U

Geplaatst op 27 maart 2023, 20:03 uur
Illustration

Passion 4U

In 2013, 10 jaar geleden, was er de Sint Ansfriduskerk in de goede week voor Pasen de eerste uitvoering van Passion 4U in de Ansfriduskerk. Passion 4U is de moderne vertelling van het passieverhaal omlijst met beeld en muziek, geinspireerd op de succesvolle TV uitvoeringen van "The Passion".

Nu, in 2013, na wat onderbrekingen vanwege Corona, is er net als vorig jaar wederom een Passion 4U in de Sint Ansfriduskerk en wel op dinsdag 4 april a.s. 20.30 uur

Het meeslepende lijdensverhaal wordt verteld met woorden van nu en visueel ondersteund met moderne dia- en filmbeelden die op een groot scherm worden getoond. Omlijst met de uitvoering van pop- en musicalnummers wordt een eigentijds beeld gepresenteerd van de lijdensweg van Jezus.

Het gelezen verhaal, de muziek en beelden slaan een brug tussen het lijdensverhaal van toen en onze huidige tijd. Solisten en koor 4U zingen werken van bekende popartiesten; Frank Boeijen, Trijntje Oosterhuis, Leonard Cohen, Suzan en Freek, Eric Clapton, Adele, Lauren Daigle, Paul Simon en ook enkele bekende werken uit musicals: Les Miserables en West Side Story. De Ansfriduskerk is van binnen sfeervol verlicht in stemmige passiekleuren.

De muzikale vormgeving is in handen van Ron Adelaar (dirigent/pianist). Aan de uitvoering werken mee Marcela Rocha en Michiel van der Ploeg (solozang) en Koor 4U van de Sint Ansfriduskerk.

Uitvoering van Passion 4U is op dinsdagavond 4 april 2023 in de Sint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28 in Amersfoort. De aanvangstijd is 20.30 uur en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage aan de dekking van de kosten wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie: www.sintansfridus.nl 

Deel dit: