Bericht

Uitje naar de Zandsculpturen

Geplaatst op 5 september 2023, 11:57 uur
Illustration

Samen met de deelnemers van de Wijk en Participatie groep mochten wij met behulp van het buurtbudget genieten van een uitje naar de Zandsculpturen in Garderen.

Wat was het een spanning de dag van te voren, na weken ons te verheugen op het uitje werd er voor de hele dag regen en onweer voorspeld! Gepakt en bezakt met regenjassen en paraplu's besloten we er het beste van te maken.  Het werd ons gegund en zelfs de zon kwam voorbij om onze dag compleet te maken.

De GroenGrijs bus stond al klaar om ons weg te brengen vanaf de fonteinkerk en in de bus was de gezellige sfeer al voelbaar. De holllandse meezingers hielpen hier zeker bij! Bij aankomst werden we opgewacht door meneer Schijtbeen die ons met een goeie grap en mooie zang de rest van de dag wegwijs heeft gemaakt.

Het thema van de zandsculpteren was "Vaderland " en werd uitgedrukt in tegeltjes wijsheden. Wat een prachtige kunstwerken hebben we mogen zien en ontzettend indrukwekkend hoe het verhaal ondersteund werd door een stukje geschiedenis. Eigenlijk is het moeilijk om in woorden te vertellen en zou je het voor jezelf moeten gaan zien.

Halverwege de middag genoten we van een kop koffie en appeltaart, dat ging er heus wel in. Vervolgens mochten we nog even deelnemen aan een ouderwetse les in de schoolbanken van meneer Schijtbeen. Met zijn stok hield hij de klas in gareel en zongen we op ons best het Do-Re-Mi-Fa-Sol-La-Ti-Do. Collega Janne mocht zelfs nog even een spreekbuurt houden over haar beroep.

Een uitje bij de zandsculpturen moet natuurlijk al slenterend door alle bijzondere ambachtswinkeltjes afgesloten worden.

Moe en voldaan stapte we aan het einde van de dag de bus weer in, deze dag hebben we mooie herinneringen mogen maken met elkaar.

 

Ben jij benieuwd naar het filmpje van onze dag? Scan dan de QR code en bekijk het filmpje op mijn instagram. 

Of bezoek mijn instagram account via deze link https://instagram.com/participatie_vbl_sk?utm_source=qr&igshid=MzNlNGNkZWQ4Mg== 

Documenten
Deel dit: