Bericht

Wijkkrant september 2023 weer een leeswaardig magazine

Geplaatst op 22 september 2023, 09:02 uur

Deze maand is de Wijkkrant Amersfoort Zuid september 2023 weer bezorgd door scoutinggroep Impeesa. We hebben het weer gered na een ingrijpende wisseling van de wacht binnen de redactie. We hebben er drie nieuwe redactieleden erbij hebben, nadat in korte tijd vier zeer productieve mensen afscheid namen. Best wel een aderlating, maar een oproep in deze krant leverde enthousiaste reacties op waardoor we weer op volle sterkte zijn. 
 
Wist u dat er 3000 geleden al mensen woonden aan wat nu de Leusderweg is? Medewerkers van de Archeologische Dienst Amersfoort groeven onder het schoolplein van de voormalige Bilalschool een grafheuvel op. Mariska van Geel sprak erover met de stadsarcheoloog. In het Borneopark komt medio volgend jaar een Joods herdenkingsmonument. Renske van Berkel ging naar de voorlichtingsavond. Edith Sikking had een interview met onze wijkwethouder Tyas Bijlholt die een opmerkelijke uitspraak doet over de Vermeerstraat. 
Ton Blom heeft een duizelingwekkende hoeveelheid foto’s en ansichtkaarten van en over Amersfoort. Dat wilde redactie-medewerker Huub Stokman wel eens zien en ging er op bezoek. 
 
Ook Amersfoort Zuid heeft zijn nachtdieren zoals bunzing, marter, das en vleermuizen. In het verhaal van Omer van Renterghem blijkt dat het soms geen lieverdjes zijn. Verder de vaste rubrieken Bomen in Zuid van Chris Maas Geesteranus en Terugblik op Amersfoort van Ton Blom. Lees ook over het project klimaatadaptie in de Albert Cuijpstraat, een buurtmaaltijd van de Wijkwerkgroep, het leuke initiatief de Vierfiets en op de achterkant over het Buurtbudget en de Burenhulpdienst. Tot slot presenteren we Nieuws uit Miereveld van Marieke van der Zeijden.
 
Al met al weer een volle leeswaardige wijkkrant. Voor opmerkingen en suggesties: redactie@amersfoortzuid.nl. Geen krant ontvangen? In de Huiskamer en de centrale hal van Huis Miereveld kan je een exemplaar ophalen. 

Klik hier voor de digitale versie.

Illustration
 
Deel dit: