Bericht

Doe mee met de mini challenge praten met kinderen over gevoelens

Geplaatst op 18 januari 2024, 19:46 uur
Illustration

Hoe je Playmobil, tekenen en bordspellen kunt gebruiken om met kinderen te praten over de dieperliggende gevoelens. Het is nu vakantie en elke ochtend ben ik vanaf zes uur aan het schrijven, video's aan het maken en het wordt geweldig. Het creΓ«ren van materiaal dat andere hulpverleners kunnen gebruiken, geeft me zoveel voldoening.

Ik gun namelijk ieder kind een professional die een luisterend oor kan bieden. Waarom hebben sommige kinderen moeite om gevoelens onder woorden te brengen...

Deze kinderen zie ik in mijn praktijk:

πŸ† Kinderen die nog niet de woorden hebben om over gevoelens te praten.

πŸ† Kinderen die wel praten, maar de signalen zo zacht geven dat ze niet goed worden opgevangen.

πŸ† Kinderen die zich schamen of schuldig voelen en daarom het voor zich houden.

πŸ† Soms kunnen kinderen niet praten, doordat ze klem zitten in een lastige situatie.

Β 

Het afgelopen jaar heb ik meer dan 75 kinderen gezien, en ik kan je vertellen dat dit niet de kinderen zijn die heel gemakkelijk praten. Vaak zijn het hele jonge kinderen van vier tot zes jaar, maar ook kinderen in scheiding of kinderen die doeners zijn in plaats van praters. Toch kan ik je vertellen dat ik met de meeste kinderen verbinding heb gemaakt en ze verder heb kunnen helpen met datgene wat dwarszat. Dat kan jij ook bereiken. Ik heb een 3-daagse online training ontwikkeld waarmee ik je op weg help om ook met kinderen in gesprek te gaan door middel van spel en verbeelding.

We starten op 22 januari 2024. Onder andere leg ik uit hoe je:

βœ… Met behulp van Playmobil een warrig verhaal van kinderen kunt verduidelijken en verdiepen.

βœ… Hoe je met tekenen de drie ballonnenmethode kunt gebruiken om in een kwartier te praten over wat goed gaat, moeilijk gaat en wat de wensen en verlangens zijn van kinderen.

βœ… Deze methode kun je inzetten als startgesprek van 15 minuten of uitbouwen tot een sessie van een uur.

βœ… We gaan aan de slag met minimaal drie verschillende bordspellen en die inzetten in werk- of therapiesessies.

βœ… Je ontdekt hoe je deze bordspellen kunt koppelen aan thema's zoals aandacht- en concentratieproblemen, emotioneel bewustzijn en probleemoplossend vermogen.

Wil je gratis meedoen met deze CHALLENGE? Laat een bericht achter en ik stuur je de link 😁 Zijn we nog niet gelinkt stuur dan gelijk een connectieverzoek

Deel dit: