Activiteit

Boomplantdagen in Nimmerdor

vr 7 apr 2017 - za 8 apr 2017 , 10:00 - 13:00 uur

Op vrijdag 7 april en zaterdag 8 april houdt de vrijwilligersploeg van IVN Amersfoort boomplantdagen in Nimmerdor. Wie mee wil doen is welkom bij de ingang Keesomstraat, beide keren om 10 uur. We stoppen om 1 uur, maar later komen of eerder weggaan kan ook.

Onder begeleiding van IVN Amersfoort hebben we een half jaar kleinschalig Amerikaanse eiken en vogelkers bestreden in Nimmerdor. Dit om andere soorten meer ruimte te geven en een gevarieerder bos na te streven, zonder gebruik van Roundup.
De meer grootschalige ingrepen zijn door de gemeente gedaan. IVN Amersfoort, Comité Red Nimmerdor en Bomen Behoud Amersfoort hebben in een gesprek met de wethouder aangedrongen op gematigder bosbeheer. De wethouder heeft hier gevolg aan gegeven, door samen met de werkgroep Nimmerdor en experts op het gebied van ecologie nog eens naar het beheerplan te willen gaan kijken. En komend winter geen grote werkzaamheden meer uit te laten voeren, alleen noodzakelijk onderhoud i.v.m. veiligheid in het bos (laanbomen) en kleinschalig onderhoud. In het laatste ziet hij opnieuw een rol voor de IVN-vrijwilligers.

Voor nu zijn de boomplantdagen de afsluiting van het vrijwilligersseizoen 2016-2017.

Kom gezellig meehelpen, halverwege de ochtend drinken we ook altijd koffie (of thee) samen.

Op zaterdag 8 april om half 11 komt wethouder Menno Tigelaar nog een handje helpen, als blijk van waardering voor het werk.

 

Locatie
Nimmerdor, ingang Keesomstraat
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 4 jaar
start / einde
Gestart op vr 7 april 2017. Beƫindigd za 8 april 2017
Illustration
 
Deel dit: