Activiteit

Tentoonstelling Fijn in hout en porselein, twee kunstenaars, twee disciplines in beeld

za 4 nov 2017 - vr 5 jan 2018 , 9:00 - 21:00 uur

Tentoonstelling Fijn in hout en porselein, twee kunstenaars, twee disciplines in beeld
4 november 2017 t/m 5 januari 2018 | In het Vooruitzicht en bij de Espressobar de Draak

Kosten: gratis

Kunstuitleen Amersfoort presenteert de tentoonstelling 'FIJN in hout en porselein, twee kunstenaars, twee disciplines in beeld'. De tentoonstelling toont houten objecten van Frank Driessen, een Amersfoortse kunstenaar naast werk van Henk Wolvers, een keramist uit Den Bosch. U kunt de werken bekijken tijdens de openingstijden van Het Eemhuis.
Vormen uit oude bomen
Frank Driessen heeft een passie voor hout. In zijn atelier krijgt hout van oude bomen een tweede leven. "Mijn atelier bevindt zich in de voormalige paardenstal van koetshuis Randenbroek te Amersfoort. Daar “bevrijd” ik mijn vormen uit oude bomen, specifieke vergroeiingen en aangetaste delen van de boom. De levenscyclus zichtbaar als kronkels en aders, in sporen van schimmels en insecten betrek ik in mijn werk. Daarmee laat ik iets zien van mijn fascinatie voor de schoonheid en tegelijkertijd vergankelijkheid van het leven. Stevig en teer tegelijk. Boeiend om naar te kijken, te gebruiken of te dragen. Ik werk vrij en in opdracht."
Beweging en transparantie
Henk Wolvers werkt al 25 jaar met porselein en is daar nog steeds niet op uitgekeken. De specifieke eigenschappen van porselein inspireert hem steeds weer opnieuw. Wolvers woont en werkt in s-Hertogenbosch.
"Belangrijke uitgangspunten voor mijn werk zijn beweging en transparantie. Door de directe manier van werken zijn de vormen niet star en volgt de tekening of het lijnenspel de beweging van de vorm. Omdat de vormen een voor een opgebouwd worden, zijn ze allen uniek. Door mijn vele reizen en werkperiodes in Japan, China en het EKWC heb ik veel nieuwe ontdekkingen gedaan. "
 

Locatie
Het Eemhuis
Kosten
Gratis
start / einde
Gestart op za 4 november 2017. Beƫindigd vr 5 januari 2018
Illustration
 
Deel dit: