Activiteit

2e paasdag: Lente in de WAR

maandag 2 april 2018 , 10:00 - 22:05 uur

Op tweede paasdag, 2 april is het Lente in de WAR, een jaarlijks lentefeest. Er zijn lezingen, presentaties, eten en drinken, een zadenruilbeurs, verkoop en ruil van oude, lokale, zaadvaste en bijzondere zaden, knollen en stekjes, workshops voor kinderen en voor volwassenen, een film en veel meer. Lente in de WAR is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het uitwisselen van zaden, pootgoed, stekjes en informatie over o.a lopende groene projecten wordt gecombineerd met discussie over politieke thema's, praktische workshops, muziek en hopelijk zon.
Kijk voor meer informatie en een steeds groeiend programma op Lente in de WAR! Wil je meedoen met een presentatie, een workshop of een kraampje? Dan kun je je opgeven bij diana@dewar.nl.

De volgende initiatieven doen al mee: Fablab Amersfoort, Meet je Stad, het Werktuig, De theetuin Heyligenberg, Stichting Permacultuur, Lands of Sherago, Elisabeth Groen, Toekomstboeren, Eetbaar Soest, Living Village, Imkerij Bijenlint, Operatie Steenbreek en de Zoete Biet.

Waar is de WAR?

De War is gevestigd in de oude luciferfabriek aan de Eem uit 1881, Geldersestraat 6, een fabriekscomplex dat later o.a. dienst deed als productiefaciliteit van de Nederlandse Kleurstoffen Industrie en ook wel bekend is onder de naam van de laatste eigenaar Warner Jenkinson.

Wat is de WAR?

De War is een broedplek voor onderzoek, kunst, techniek en duurzaamheid in Amersfoort. Het huisvest diverse activiteiten. Sinds 2002 is er het Spullenlab: de uitvalsbasis van de Spullenmannen. Dit kunstenaarscollectief legt zich toe op het maken van 'theater, installaties, beeldende kunst en uitvindingen-waar-niemand-op-zit-te-wachten'. In de oude Warner Jenkinsonfabriek aan de Eem is een bont gezelschap cultureel ondernemers neergestreken. In 2008 gingen de OpenTOKO workshops van start, een serie 'open kennis' bijeenkomsten op het snijvlak tussen kunst en techniek. Sinds half 2010 biedt de War ook onderdak aan FabLab Amersfoort, het TransitieLab met eens in de twee maanden het repaircafe, en Studium Generale Amersfoort. Er is ook ruimte voor het spelen van kleine theaterproducties, genaamd het Spullenlab. In 2012 is de Cooperatieve Universiteit Amersfoort opgericht en in 2016 het Biolab. Ook vinden er met regelmaat kinderactiviteiten en kindervoorstellingen plaats bij de War. En vanuit de WAR opereert het VoedselKollektief, dat boeren uit de omgeving een eerlijke prijs biedt voor hun producten.

Nieuwsgierig? www.dewar.nl

Locatie
Geldersestraat 6 Amersfoort
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Waardebepaling achteraf
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)

Illustration
 
Deel dit: