Activiteit

Schilderen bij Amor Vitae: eens in de maand op zaterdagochtend.

zaterdag 1 september 2018 , 10:00 - 11:30 uur

Ik heb nog nooit zo lang en zo heerlijk geschilderd. - Linda.

Mij is vroeger gezegd dat ik niet creatief zou zijn en ik ben dit gaan geloven... Hier heb ik dit idee eindelijk achter me gelaten. - Evert.

Wil je graag schilderen? Of jezelf meer uiten? Amor Vitae is een Schilderoord, gebaseerd op het werk van Unesco-pedagoog Arno Stern (Parijs). Er zijn vele tientallen Schilderoorden in de wereld, in Nederland slechts drie. En één daarvan hier, in Amersfoort-Zuid!

Een Schilderoord kun je zien als een vrijplaats voor expressie. Je krijgt geen formele ‘les’, maar je leert wel heel erg veel: op jouw manier en daarmee diepgaand. Alles is erop gericht om tot je eigen expressie en spel te komen. Daarom worden invloeden van buitenaf zoveel mogelijk 'buiten' gehouden. Je krijgt bewust geen opdrachten en geen feedback, ook geen complimenten. En je werk gaat niet mee naar huis maar blijft in het atelier. Dat is wellicht even wennen, maar de oogst is een ervaring van ruimte om te zijn wie jij bent. Dat geeft zelfvertrouwen en positieve energie. Schilderen bij Amor Vitae kan een impuls geven aan je ervaring van zelfstandigheid en authenticiteit. En dat werkt door buiten het schildervel. Vergelijkingen met flow en mindfulness zijn niet vreemd. Schilderen bij Amor Vitae kan je helpen om negatieve zelfoordelen los te laten en voluit te genieten van wie je bent.

Heb je zin om te komen schilderen? Je bent van harte welkom! Het Schilderoord is geschikt voor alle leeftijden. Ook voor tieners en adolescenten kan het een ware oase zijn.

Eens per maand op zaterdagochtend. Data: 1 september, 29 september, 10 november, 8 december, 12 januari, 2 februari, 16 maart, 6 april, 18 mei, 22 juni, 13 juli.

Zie de website voor andere dagen en tijden.

Locatie
Schilderoord Amor Vitae. Snelliuspad 25, Amersfoort
Kosten toelichting
Inclusief alle materialen. Tot 21 jaar: 133 euro per jaar. Vanaf 21 jaar: 176 euro per jaar. Wil je graag komen schilderen, maar vormen de kosten een groot bezwaar, geef je het dan aan? Samen vinden we een oplossing.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 3 jaar
bijzonderheden
De zaterdagochtendgroep gaat door bij minimaal 4 deelnemers
Illustration
 
maximum aantal deelnemers
10
Deel dit: