Activiteit

Passing through....een avond over Leonard Cohen

woensdag 26 september 2018 , 20:00 - 22:00 uur

LEONARD COHEN IN DE BERGKERK: Passing through…

 

Patrick Verheij (and friends) zingt Leonard Cohen en verbindt dit met de actualiteit van Bijbelverhalen

WAAR: Bergkerk, Dr.A.Kyperlaan 2, Amersfoort

WANNEER: Woensdagavond 26 september 2018

TIJD: 20.00-22.00 uur

KAARTEN: 10 euro

Te bestellen bij: zie voor informatie www.bergkerk.nl

Of voor aanvang van de voorstelling in de kerk

Al drie jaar op rij organiseert de Bergkerk : Theater in de kerk

Na Helmert Woudenberg (voorstelling JEZUS) en Leoni Jansen met Erik Vaarzon Morel (thema Pelgrimage) is het nu de beurt aan Patrick Verheij en vrienden om een voorstelling te geven. Patrick raakte bekend door zijn heel persoonlijke vertolking van de mooiste en meest betekenisvolle songs van Leonard Cohen. In intieme setting, met een klein maar sterk combo spelen ze (Verheij & Friends, musici die hun sporen verdiend hebben en o.a. met Freek de Jonge werkten) prachtige songs van Cohen. Patrick heeft er met de aanvullende ‘terzijdes’ een mooie totaalvoorstelling  voor de Bergkerk van gemaakt. Verheij is tekstschrijver en vertolker van Nederlands en Engels repertoire.

Cohen (21 september 1934-7 november 2016) vestigde in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw een reputatie als singer-songwriter met nummers als Suzanne, Marianne, Hallelujah, Take this wals (door Verheij vertaald als: Dans je wals) en First we take Manhattan. Zijn songs worden gekenmerkt door zijn monotone, melancholieke stem.  Hij verwerkte vaak thema’s als spiritualiteit in zijn nummers. Cohen bestudeerde verschillende religies.

Bij deze voorstelling gaan we uit van het thema doorgang.

Het belooft een intieme voorstelling te worden rondom het kleed in de Bergkerk. De predikant van de Bergkerk Jan van Baardwijk en Patrick Verheij proberen de teksten van Cohen te duiden aan de hand van wereldse en bijbelse bronnen in een ‘informeel’ gesprek dat zij met elkaar hebben tussen de songs door.

Na afloop drinken we nog iets met elkaar en is er alle gelegenheid om ook met Patrick nog na te praten.

 

 

Welkom bij deze heel bijzondere voorstelling!

 

Gerian Dijkhuizen

Namens werkgroep Theater in de Bergkerk

 

 

Kosten toelichting
10 euro per persoon
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: