Activiteit

Wilde bijenbrainstorm Amersfoort

donderdag 4 oktober 2018 , 19:30 - 21:00 uur
Help de wilde bij!
Kom naar de Amersfoortse Bijenbrainstorm op 4 oktober, 19.30 aan de Geldersestraat 6 (de WAR)

Deel je kennis, pitch je ideeën, bied je hulp aan, praat mee!

De wilde bij wordt met uitsterven bedreigd. Alleen al in Nederland dreigt de helft van de soorten te verdwijnen. (Van de 358 soorten staan er 188 op de ‘rode lijst’ met bedreigde soorten.) Dat is een groot probleem, want wilde bijen zijn hard nodig om onze gewassen te bestuiven.

Op 6 juli j.l. gaf Dierenpark Amersfoort naar aanleiding van het 70-jarig bestaan een mooi cadeau aan de stad: een geldbedrag dat volledig gebruikt gaat worden om de wilde bijen in de regio Amersfoort te helpen. Burgemeester Bolsius, die de de cheque in ontvangst nam, gaf hem direct door aan Stichting Elisabeth Groen. Niet omdat wij zoveel verstand hebben van wilde bijen, maar omdat wij wel graag iedereen die dat wél heeft samen willen brengen. Daarom organiseren we samen met de WAR op 4 oktober, dierendag, een stadsbrede bijenbrainstorm, om tot een actieplan te komen voor de stad.

Naar wie zijn we op zoek?
Naar iedereen met een hart voor de natuur en biodiversiteit in het algemeen, en de wilde bij in het bijzonder.

Wat willen we bereiken met deze eerste bijenbrainstorm?
We willen zoveel mogelijk bijenkenners en andere natuurliefhebbers met elkaar in contact brengen. Zodat we samen een goed plan kunnen maken én uitvoeren om de wilde bijen in Amersfoort te helpen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor meer bloemen en nestelplekken, en manieren te vinden om ‘rommelige randen en hoeken’ te bevorderen.

Doe je mee?
Kom donderdagavond 4 oktober 19:30 u. Naar de binnentuin van De War. We vinden het fijn als je laat weten dat je erbij bent en wie je meeneemt: st.elisabethgroen@gmail.com

Wil je wel meedenken of meehelpen, maar ben je verhinderd? Laat het ons vooral weten, dan houden we je op de hoogte.

Hopelijk tot snel!

Meer weten over Elisabeth Groen?
www.elisabethgroen.nl
Locatie
binnentuin van de WAR, aan de Geldersestraat 6 Amersfoort
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Margriet van der Heijden

Meld je aan
Deel dit: