Activiteit

Workshops het VlinderHuys op Wijkfeest Zuid 2019

zaterdag 25 mei 2019 , 11:00 - 16:00 uur

Op het wijkfeest willen we je graag laten kennismaken met de verschillende meditatievormen die het VlinderHuys elke zondagochtend aanbiedt. Daarom is er in onze workshoptent de mogelijkheid om aan 4 verschillende workshops deel te nemen. 

11:15 - 12:00 Klankmeditatie begeleidt door Tineke Geursten
Klanken zijn de ruimtes tussen stiltes. Je mag de verschillende klanken van de instrumenten zelf ervaren terwijl je zit of ligt op een matje. Bij deze meditatie wisselen klanken zich af met stiltes. De muziekinstrumenten die gaan klinken zijn de klankschalen, rainsticks, sansula’s, koshi’s, oceandrums, shakers…etc. Een bijzondere ervaring!

12:30 - 13:15 Zingend Zijn begeleidt door Saskia Hoogendam
Vanuit stilte en aandacht voor adem en instrument (lichaam) laten we ons inspireren door de liederen en staan we open voor wat ontstaat door zingend aanwezig te zijn. Zo zullen mantra’s een onderdeel zijn maar ook mooie liederen uit andere windstreken of gedichten die op muziek zijn gezet. Onze stemmen worden ondersteund door gitaar. Kom lekker luisteren en zingen!

13:45 - 14:30 Meditatie Yoga begeleidt door Gert Barf
Een mix van meditatie, Kum Nye (Tibetaanse) yoga en mantra zingen. Via begeleidde meditatie naar de zeer vertraagde bewegingen tijdens de yoga maken we het rustig in lichaam en hoofd. We sluiten af met enkele mantra's. Een moment om tot ontspanning te komen!

15:00 - 15:45 Meditaie in beweging begeleidt door Adriaan van Ek
Een meditatieve vorm van raja yoga. Door de bewegingen die we gaan maken en de aandacht voor de adem wordt het rustig in je lichaam en in je hoofd. We richten onze aandacht naar binnen. Zo  maken we een verbinding met lichaam en geest. Om heerlijk in je lijf te zijn!

Wil je deelnemen aan deze workshops, schrijf je dan in bij de kraam van het VlinderHuys tijdens het Wijkfeest of meld je van te vroen aan via info@hetvlinderhuys.nl. Matjes, dekentjes en meditatiekussentjes zijn aanwezig. Je hoeft alleen jezelf mee te nemen :-)

Tot ziens op het Wijkfeest Zuid!

Hartelijke groet,

Anita Groenendijk
coördinator van het VlinderHuys

 

Locatie
Juliana van Stolbergpark
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: