Activiteit

Uitvoering Brahms’ Ein deutsches Requiem door SoliAmersfoort

zaterdag 30 november 2019 , 20:00 - 22:30 uur

‘Ein deutsches Requiem’ is een heel ander requiem dan de traditionele katholieke dodenmis. Brahms’ requiem is niet in het Latijn en ook geen mis voor de zielenheil van een overledene. Brahms schreef zijn requiem juist voor levenden, voor iedereen die een dierbare verloor en zich zorgen maakt over zijn eigen levenseinde. 

Voor alle tijden dat je pijn en verdriet hebt en het leven als een grote worsteling ervaart, heeft Brahms met zijn requiem troost willen bieden en uitzicht willen geven op een paradijselijke leven na dit aardse tranendal. Brahms sprokkelde hiervoor uit de Duitstalige Lutherbijbel poëtische teksten bij elkaar die hij muzikaal verklankte. In Brahms’ requiem geen grimmig en angstaanjagend ‘Dies Irae’, geen hel en verdoemenis maar ‘Selig sind, die da Leid tragen, denn sie sollen getröstet werden’. 

En in dit ‘meesterwerk van de romantiek’ heeft Brahms in alle delen het koor de hoofdrol gegeven! Hoe heerlijk om het voor publiek te mogen zingen. Dus: ‘ komme mit Freuden’!

In het voorprogramma werken van Mendelssohn waaronder het tweede deel uit zijn beroemde Vioolconcert.

SoliAmersfoort wil graag bijdragen aan de vorming van bezoekers van klassieke muziekconcerten voor de toekomst. Daarom kunnen jongeren tot 25 jaar gratis dit concert bezoeken.

Locatie
St Joriskerk, Hof 1, Amersfoort
Kosten toelichting
entree €30,00. Tot 25 jaar gratis (wel een entreekaart bestellen). Kaarten via www.soliamersfoort.nl
Doelgroep
Alle volwassenen


Illustration
 
Deel dit: