Activiteit

Duurzame Ruilbeurs Fonteinkerk

vr 5 nov 2021 - za 6 nov 2021 , 15:00 uur
Illustration

Herken je dat? Bij de wisseling van de seizoenen ontstaat bij veel mensen de neiging op zoek te gaan naar nieuwe kleding: een nieuwe jas, schoenen, toch dat leuke jurkje voor de zomer of een extra trui voor de winter. En hoe leuk is het om in de decembermaand cadeaus te zoeken voor familie en vrienden! De speelgoed- en cadeauwinkels draaien dan weer recordomzetten. Zo consumeren we heel wat af met elkaar. Met als gevolg een toenemende druk op de aarde: we gebruiken meer grondstoffen dan we nodig hebben en vervoeren de producten over de hele wereld op basis van fossiele brandstoffen. Dat kan anders. En het fijne is: dat is helemaal niet moeilijk!

Op zaterdag 6 november organiseert de Fonteinkerk een ruilbeurs. Want die jas waar je misschien op uitgekeken bent en die schoenen die niet meer passen, die zijn voor een ander nieuw. Speelgoed waar je te groot voor bent geworden, puzzels die je al vaak genoeg hebt gemaakt, anderen zijn er weer blij mee. En zocht jij net een mooie nieuwe trui; een ander heeft die misschien wel in de kast liggen en trekt hem niet meer aan. Door goede spullen met elkaar te ruilen kunnen we overconsumptie een klein beetje dempen én kunnen we toch leuk winkelen - in een markthal die Fonteinkerk heet.

Ruilen = eerst iets inbrengen
Als je op zaterdag 6 november wilt komen winkelen, dan is de voorwaarde dat je éérst iets om te ruilen inbrengt. Dat kan op vrijdag 5 november, tussen 15:00 en 20:00 uur.
De volgende materialen zijn welkom:
    Winterkleding (heren, dames, kinderen)
    Winterschoeisel
    Wintersportartikelen
    Kerstspullen
    Kerstkleding
    Speelgoed
    Puzzels
    Kinderboeken (tm 16 jaar, dus ook Young Adult)
Voor alles geldt dat het schoon en heel moet zijn.

Per ingeleverd item ontvang je een bewijs, waarmee je op zaterdag mag komen winkelen.

Ruilen = winkelen
Op zaterdag kan er dan gewinkeld worden. De kerk wordt omgebouwd tot een markthal met verschillende kramen. Er is een paskamer met spiegels, een boekwinkeltje, bankjes voor het passen van nieuwe schoenen. In een goede markthal is er ook lekkers te drinken en te eten. We zorgen voor gezellige plekken om wat te nuttigen en bij te kunnen praten. Koffie, thee en versnaperingen zijn te koop voor een kleine vergoeding.

Locatie
Fonteinkerk / Huis van Zuid
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 5 november 2021. Beëindigd za 6 november 2021
Documenten
Deel dit: