Activiteit

Eigen kunst maken, leer de 5 vaardigheden!

donderdag 29 september 2022 , 19:15 - 21:30 uur
Illustration

Deze creatieve cursus van 10 (start 29 september) of 15 lessen (start 6 oktober) heet: Art-Up!

Art-Up! is gericht op zelfstandig en op een creatieve manier vormgeven. Je leert vrij te werken vanuit je creativiteit. Daarmee wordt de start van eigen kunst maken in gang gezet; de start-up van jouw kunst! In de verschillende cursussen van Art-Up! ga je aan de slag met het maken van jouw eigen kunst. Je wilt zelf vormgeven en op gang gebracht worden in de beeldende vormgeving. Daarvoor heb je tools nodig. Je leert kunst niet uit een boekje. Het is de kunst om te DOEN.  

Art-up! 1 start op 6 oktober. Dit is een 'basis'cursus van je eigen kunst maken. In 15 lessen leer je vaardigheden die bij het maken van kunst passen. Je leert jezelf op gang te brengen, inspiratie te herkennen en onderzoek te doen in het materiaal. Vooral DOEN en ervaren staat centraal, naast reflecteren op je creatieve proces. Deze combinatie  geeft je een basis om zelfstandig verder te gaan. Ook kun je de verdieping opzoeken in Art-Up!2 en in de Art-Up! dagen. Het verschil met Art-Up! 2 is dat je in deze lessen actief meegenomen wordt om op onderzoek uit te gaan naar veel verschillende manieren van omgaan met materiaal, techniek en het vinden van jouw visie en kijk op kunst. Je hebt 5 directieve lessen (over de cursusperiode verspreid) en 10 lessen waarin je verder ingaat op wat je aan het ontwikkelen bent. Met andere woorden: Speels, met opdrachten en daarnaast ook vrije ruimte.

Art-Up! 2 start op 29 september. De vervolgcursus voor je creatieve proces. In 10 lessen leer je thema's verder uit te diepen met materiaal zoals verf, krijt, karton etc.. Je onderzoekt in deze lessen hoe je sterker kunt worden in je eigen beeldtaal. Je oefent met compositie, kleurgebruik, grootte, maar ook blijf je langere tijd bezig met het materiaal waarmee je wilt kunnen werken. Het verschil met Art-Up! 1 is dat je hier niet actief wordt meegenomen in 'andere manieren van doen' maar dat je zelf het voortouw hebt in wat je maakt en doet. De docent staat naast je en geeft je feedback en helpt je bij je vragen. Met andere woorden: Vrije ruimte en persoonlijke feedback op jouw vaardigheden in de kunst.

Locatie
Atelier van Denk-beeldend
Kosten toelichting
395 / 585
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Omschrijving doelgroep 
Volwassenen die graag hun creativiteit aanspreken en nieuwe vaardigheden willen leren om kunst te maken vanuit zichzelf.
maximum aantal deelnemers
8
Deel dit: