Activiteit

Schilderworkshop 'Junglefever' met Henri Rousseau

zaterdag 12 november 2022 , 10:30 - 15:05 uur
Illustration

Deze dag gaan we ons, al schilderend, onderdompelen in de natuur; bladeren en takken nemen we als uitgangspunt. Deze gaan we goed bestuderen en proberen dit eenvoudig weer te geven met krachtige lijnen.

Na ons te hebben ondergedompeld in de wereld van de bladeren en takken gaan we kleuren mengen die passen bij de bladeren. We maken een compositie van getekende bladeren en getekende takken en nemen dit als uitgangspunt voor het schilderij. Er mag fantasie bij komen en creƫren op deze manier onze eigen jungle.

In deze workshop leer je veel over de vorm van bladeren en takken en je leert een tekentechniek; het gestileerd tekenen van vormen uit de natuur. We gebruiken daarvoor onze waarneming en vervolgens abstraheren we dat.

Een heerlijke verzorgde lunch is een welkome onderbreking van je schildersproces. Een wandeling over het prachtige parkachtige en bosachtige terrein van het Eemklooster helpt je afstand te nemen van je schilderij in wording, en je te voorzien van energie voor je volgende (middag-)schildersessie!

Locatie
Onze Lieve Vrouwe ter Eemklooster
Kosten toelichting
105 euro
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 14 jaar
maximum aantal deelnemers
8
Deel dit: