Activiteit

Speel en Zing voor je Leven

zondag 13 november 2022 , 14:30 - 17:00 uur
Illustration

‘Kom kennismaken en ervaar zelf’

Amersfoort - Stichting Kanker in Beeld bestaat dit jaar 25 jaar. In het kader hiervan wordt in de maand november op plekken in het hele land activiteiten georganiseerd. Zo ook op zondagmiddag 13 november in Amersfoort. In een ontspannen en laagdrempelige sfeer kan iedereen die betrokken is bij kanker ervaren wat creatieve expressie met je doet en wat dit voor je welzijn kan betekenen.

Samen -  “In Amersfoort hebben we niet alleen een koor maar ook improvisatietheater” zegt Hans van Dijk, voorzitter en speler van Spelen voor je Leven. “Samen organiseren wij een leuke middag waar een ieder vrijblijvend kan ervaren wat de kracht is van acteren en samen zingen.” Harry de Beer, dirigent van van Zingen voor je Leven, vult aan “Kanker verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega’s en vrienden. Kortom, kanker raakt iedereen. Zingen en spelen is een prachtig middel om los te zijn van alles”. 

Behoefte - Beide stichtingen bestaan al meer dan 10 jaar in Amersfoort. Dit geeft aan dat er echt behoefte is aan dit soort initiatieven. De koorleden en spelers ervaren veel plezier en geborgenheid. “Hier kan ik helemaal mezelf zijn” en “Ik lach nergens zoveel als hier” zijn uitspraken die vaak gehoord worden. Het is dus belangrijk dat we dit soort kleine goede doelen stichtingen omarmen. “Naast een beperkte subsidie zijn we altijd op zoek naar donaties om het voortbestaan van de theaterworkshops en het koor te kunnen blijven garanderen”, vertelt Van Dijk.

Les - Eens in de twee weken krijgt de theatergroep les van theatermaker Bernadette Sikkers en gaat het koor zingen met dirigent Harry de Beer. “Bernadette en Harry zijn zeer bevlogen professionals die al vanaf het begin betrokken zijn bij de stichtingen. Zij waarderen de motivatie van de koorleden en de spelers waardoor het ook een fijne groep is om mee samen te werken”, vervolgt Van Dijk.

Ervaar zelf - In het kader van het jubileum jaar wordt er op zondag 13 november van 15 uur tot 17 uur een workshop gegeven voor mensen die het doel een warm hart toe dragen of overwegen zich bij ons aan te sluiten. “Ervaring met zingen of spelen, is niet nodig”, zegt van Dijk. De workshop vindt plaats in Huis van Zuid (Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort). “Iedereen is vanaf 14.30 uur van harte welkom en de toegang is gratis”, aldus De Beer, “We kijken uit naar een gezellig middag!”. 

Locatie
Fonteinkerk / Huis van Zuid
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Voor iedereen die betrokken is bij kanker.
Documenten
Deel dit: