Activiteit

De Wij(k) is steeds gezonder; workshop serie

donderdag 28 maart 2024 , 13:30 - 15:30 uur
Illustration

Ken je dat? Je eet gezond, beweegt regelmatig en toch heb je minder energie dan je zou willen. Je bent ook niet ziek, hebt misschien zelfs geen klachten en toch voel je je niet gezond. Of je zit niet lekker in je vel, weet niet precies waar dat door komt of wat je er aan kunt doen. Hoe zorg je ervoor dat je je weer gezond en/of beter in je vel gaat voelen?

Positieve Gezondheid
Gezond zijn is meer dan ‘niet ziek zijn’ of ‘geen klachten hebben’. Het betekent ook dat je lekker in je vel zit, goed slaapt, de dagelijkse uitdagingen aankunt, tegenslag kunt incasseren, een sociaal leven hebt dat bij jou past en je leven in het algemeen fijn vindt.

Op deze ‘brede’ manier naar je gezondheid kijken heet Positieve Gezondheid. Volgens dit concept zijn er zes belangrijke pijlers die bepalen of jij je gezond voelt of niet. Je ziet de pijlers in het spinnenweb.

Wat ga je doen?
In drie middagen ga je aan de slag met je eigen Positieve Gezondheid. Je maakt je eigen ‘spinnenweb’ zodat je inzicht krijgt in hoe jij er op de verschillende gebieden voorstaat, en wat voor jou belangrijk is. Ook geeft het je inzicht in wat je zelf kunt doen en waar je hulp bij kunt gebruiken. Dit doen we op een speelse, laagdrempelige manier.

Wanneer

Workshops: 29 februari + 14 maart + 28 maart, steeds van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten: afhankelijk van je inkomen, kies je zelf € 5/€ 10/€ 15 per keer.


Vragenuur

Naast de workshops is er een vragenuur op de dinsdagochtend (iedere 2e en 4e dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur) waarin je gratis en vrijblijvend advies en informatie kunt krijgen over de zes terreinen van Positieve Gezondheid.


Informatie en aanmelden:

Hetty Buist is werkzaam in Zorg & Welzijn als Buurtnetwerker bij Indebuurt033. Hetty heeft diverse scholingen gevolgd op het gebied van Positieve Gezondheid en zet zich in om het gedachtengoed van Positieve Gezondheid verder uit te dragen. hetty.buist@indebuurt033.nl of 06-1093 2423

Hilda Mossink is actief als Leefstijlcoach. Hilda heeft veel ervaring in het werken met groepen en begeleidt in haar praktijk mensen die graag gezonder willen worden. De zes pijlers van Positieve Gezondheid zijn daarbij leidend. info@eet-echt-eten.nl of 06-4428 6934

Locatie
Huis Miereveld
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
De kennismaking is gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 21 jaar
Deel dit: