Activiteit

Etty Hillesum - een muzikaal theaterstuk

zaterdag 6 april 2024 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

”Men zou een pleister op vele wonden willen zijn”, luiden de laatste woorden die Etty Hillesum op 13 oktober 1942 schrijft in haar wereldberoemd geworden dagboek. De uitspraak is typerend voor Etty’s levenshouding, hoe zij andere mensen wilde bijstaan. Haar dagboek is de inspiratie voor het muzikaal theaterstuk dat het Spiritueel Cultureel Centrum Amersfoort gaat opvoeren met twee kerken van de Protestantse Gemeente Amersfoort: De Brug – De Brug Combo en Fonteinkerk – VDO-Team. Een echt oecumenisch samenwerkingsproject.

Via Etty’s dagboekteksten en haar brieven uit Westerbork volgt het theaterstuk de ontwikkeling van deze jonge Joodse vrouw die in Auschwitz is vermoord. Ze laveert tussen wanhoop en aanvaarding en ontdekt dat er in ieder mens iets onverwoestbaars zit. Ze is vastbesloten om dit kostbare, dat ze ‘God’ noemt, door lijden en dood te bewaren. De teksten worden voorgedragen door twee actrices en een verteller, en worden afgewisseld door songs van Bløf, Stef Bos, Herman van Veen en anderen. Dit wordt vertolkt door het De Brug Combo.

Uitvoering vindt plaats op zaterdagmiddag 6 april 2024 om 16.00 uur in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4, Amersfoort. 
Toegang is vrij (vrijwillige bijdrage)

Meer weten? Kijk op de website van de Fonteinkerk: www.fonteinkerk-amersfoort.nl of Spiritueel Cultureel Centrum Amersfoort (sccamersfoort.nl)

of facebook: Etty Hillesum/muzikaal theaterstuk of fonteinkerk033

 

Locatie
Fonteinkerk / Huis van Zuid
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Vrijwillige bijdrage gewenst voor onkosten
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: