Activiteit

De Wij(k) kijkt samen een film: Seed, The Untold Story

donderdag 21 maart 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Elke maand kijken we in Huis Miereveld een film. Deze maand is dat de documentaire Seed The Untold Story. De film vertelt over de gevolgen van genetisch gemodificeerd zaad. Er worden een aantal bevlogen zaadtelers gevolgd in hun strijd tegen deze ontwikkeling en waarom ze dat doen.

Na de film zal Merle Koopmans, directeur van ODIN Foodcoop, een toelichting geven op de problemetiek rond genetisch gemanipuleerd zaadgoed en zal vragen beantwoorden. Merle strijdt tegen genetische modificatie van zaadgoed.

De ODIN winkel van de Leusderweg zal na de film een biologisch hapje serveren

Film
In de film worden bevlogen zaadtelers gevolgd die onze voedselerfenis van meer dan 10.000 jaar willen beschermen. Nieuwe genetische technieken bedreigen onze keuzevrijheid van GMO-vrij zaadgoed en daarmee voedsel.

In de afgelopen eeuw blijkt 94% van de zaadsoorten te zijn verdwenen. Van deze eens zo overvloedige zaad diversiteit is nu nog maar weinig over, vaak massaal geproduceerde soorten. Onder het mom van industriele voortgang en bedrijfswinsten, zijn we meer en meer genetisch identieke oogsten op massale schaal gaan gebruiken. Maar zonder deze diversiteit zal het aantal ziektes onder planten stijgen.

Datum & tijd: donderdag 21 maart, 19.45u-21.30u (inloop vanaf 19.30u)
Waar: Huiskamer Huis Miereveld, Miereveldstraat 72 (door de bruine deuren, twee keer rechtsaf)

Aanmelden: T 06 43 96 26 28 (appje) of huismiereveld@hotmail.com
Kosten: €0,00/€2,50/€5,00 je kiest zelf wat/of je betaalt; daarnaast betaal je voor je eventuele consumpties

Elke maand ben je welkom een film te komen kijken bij Huis Miereveld. We kiezen vaak voor een film die er toe doet, waar we met elkaar van kunnen leren en over kunnen praten.

Heb jij suggesties voor de filmavond? Laat het ons weten! (huismierveld@hotmail.com)

Locatie
Huis Miereveld
Kosten toelichting
€0,00/€2,50/€5,00 je kiest zelf wat/of je betaalt; daarnaast betaal je voor je eventuele consumpties
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: