Activiteit

World Earth Day: Holy Shit (film)

maandag 22 april 2024 , 19:45 - 21:30 uur
Illustration

Vandaag, 22 april, is het de Dag van de Aarde. Een mooi moment om stil te staan bij iets heel 'aards': het composteren van menselijke uitwerpselen. We draaien daarom vandaag de film Holy Shit en praten na met Marieke Meesters en Wim van den Hengel, allebei deskundige op dit gebied. Kijk, luister en praat je mee?

De film
Wat gebeurt er met het voedsel dat we verteren nadat het ons lichaam heeft verlaten? Is het afval dat wordt weggegooid of een grondstof die kan worden hergebruikt? Op zoek naar antwoorden begint regisseur Rubén Abruña in deze docufilm aan een onderzoekende en vermakelijke zoektocht door 16 steden op 4 continenten. Hij volgt het spoor van uitwerpselen van de lange Parijse riolen naar een enorme afvalwaterzuiveringsinstallatie in Chicago.

Deskundigen Marieke en Wim
Tijdens en na de film zijn er twee deskundigen bij ons aanwezig: ten eerste Marieke Meesters, een  jonge wetenschapper die op het onderwerp ‘poep’ is gepromoveerd. En de bekende composteer-boer Wim van den Hengel uit Achterveld . Hij is er om samen met Marieke vragen te beantwoorden of juist op te roepen.

Datum & tijd: maandag 22 april, 19.45u-21.30u
Waar: Huiskamer Huis Miereveld, Miereveldstraat 72 (door de bruine deuren, twee keer rechtsaf)
Aanmelden: T 06 43 96 26 28 (appje) of huismiereveld@hotmail.com
Kosten: €0,00/€2,50/€5,00 je kiest zelf wat/of je betaalt; daarnaast betaal je voor je eventuele consumpties

Locatie
Huis Miereveld
Kosten toelichting
€0,00/€2,50/€5,00 je kiest zelf wat/of je betaalt; daarnaast betaal je voor je eventuele consumpties
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: