Activiteit

Eendaagse Schilderworkshop MW XL; Rousseau; junglefever

zaterdag 25 mei 2024 , 10:00 - 12:30 uur
Illustration

In deze schilderworkshop ga je aan de slag met acrylverf op een houten paneel. Je gaat bestaande natuurlijke vormen zoals bladeren en bloemen schilderen. Je leert stap voor stap een 'echt' blad of bloem te schilderen. Dit doen we op een eenvoudige manier maar hij is wel heel doeltreffend. Dit noemen we illustratief schilderen.

Er liggen vervolgens diverse voorbeeldtekeningen klaar die je mag gebruiken om jouw schilderij samen te stellen. Je kunt met de voorbeeldtekeningen proberen zo dicht mogelijk bij een 'echte Rousseau' te komen. 

Je leert te werken vanuit een achtergrond en te beginnen met kleine vormen naar steeds grotere vormen op de voorgrond. Zo creëer je diepte in je kleine schilderijtje(s)!

We werken met acrylverf op een houten (geprepareerde) paneel in de vorm van een tegel van 20 x 20 cm. Je kunt ook meerdere tegels tegen elkaar aan leggen om een groter schilderoppervlak te hebben.

De naam van de workshop is "Junglefever"; we schilderen laag op laag, bladeren op bladeren, bloem over bloem. Dat maakt een jungle van groen!

Locatie
Atelier van Denk-beeldend
Kosten toelichting
110 euro inclusief lunch en materialen en een geprepareerd paneel.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Omschrijving doelgroep 
Creatievelingen. Beginners in schilderen. Liefhebbers van het werk van Henri Rousseau. Gevorderden die een andere werkwijze willen uitproberen.
Deel dit: