Project

Knie -en Heupartrose: Stepped Care Programma Fysiotherapie

Geplaatst op 16 november 2018, 09:17 uur

Artrose is een grootschalig gezondheidsprobleem wat naar verwachting alleen maar zal toenemen. Artrose kan ik alle gewrichten voorkomen maar wordt het vaakst gezien in de heup en knie. Speciaal hiervoor heeft De Fysioclub een nieuw zorgplan ontwikkeld om heup- en knieartrose te kunnen behandelen. Dit zorgplan is effectief gebleken vanuit het meeste actuele wetenschappelijk onderzoek. 


De 'Stepped Care'-benadering van MTC de Fysioclub kenmerkt zich door 3 verschillende fases: 

In de eerste fase  wordt u middels digitale ondersteuning geïnformeerd en gestimuleerd in het bewegen. In de eerste instantie zijn er beperkt aantal contacturen met uw therapeut. Daar staat tegen over dat u ook wordt uitgenodigd voor een informatieve bijeenkomst van ca 2 uur waarbij een Podotherapeut, Diëtist en Fysiotherapeut vanuit eigen vakgebied informatie zullen geven. 

Indien u vanuit het behandelplan van fase 1 onvoldoende verbetering ervaart zal fase 2 worden gestart. Hierbij zal u vaker naar de praktijk komen en wordt er een specifiek schema voor u opgesteld om de kracht, stabiliteit, beweeglijkheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. De Fysiotherapeut gaat samen met u aan de slag om uw belastbaarheid te verhogen en uw klachten te doen verminderen. Ook in fase 2 zal een informatiebijeenkomst met meerdere disciplines worden gehouden met nieuwe informatie die u in uw eigen situatie kunt toepassen om de klachten te beïnvloeden. 


Als fase 2 nog steeds niet het gewenste resultaat oplevert wordt er met uw huisarts bepaald wat voor u de juiste stap is. Dit kan het verhogen van pijnmedicatie zijn, een ontstekingsremmende injectie toedienen, een afspraak inplannen met een Orthopedisch Chirurg of de Fysiotherapie hervatten. 

Vergoeding zorgverzekeraar
Sinds 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen bij heup- en knieartrose gedeclareerd vanuit de basisverzekering. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uw eigen risico indien dit nog niet verbruikt is. De behandelingen na de 12e behandeling kunnen gedeclareerd worden vanuit een aanvullende verzekering als u deze bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. 

Indien nodig zal het behandelplan aangepast worden aan uw situatie en uw wensen. 

Voor meer informatie over het Stepped Care-programma van MTC de Fysioclub kunt u contact opnemen met Mitchell Viset (mitchell@mtcdefysioclub.nl) of naar de volgende site:

https://fysioclub.nl/behandeling-van-artrose-met-het-stepped-care-programma-van-de-fysioclub/


 

 

 

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Lopend
Deel dit: