Project

Een creatieve knuffel voor jou

Geplaatst op 6 juni 2020, 21:06 uur

In de komende 3 maanden gaan jongeren en senioren samen werken aan EEN CREATIEVE KNUFFEL.

Het duo gaat met elkaar in gesprek. Vanuit dat gesprek, contact of die ontmoeting gaan ze samen een kunstwerkje creëren met als thema de corona tijd. En dat mag van alles zijn, eigenlijk alles waar jezelf goed in bent of waar je affiniteit mee hebt: tekenen, schrijven, dichten, fotograferen, beeldhouwen, handwerken en ga zo maar door.

Als alles klaar is maken we een kunstkrant die begin september van dit jaar verspreid wordt in Amersfoort! Later organiseren we ook een echte tentoonstelling, maar pas als iedereen er weer bij kan zijn.

Toelichting

Wij zijn op zoek naar jou! Ben je tussen de 17 en 25 jaar of ben je ouder dan 70 jaar en woon je in Amersfoort dan hebben wij je nodig! Waarom beide leeftijden zul je je afvragen? Omdat we een oud en jong duo gaan vormen. Tweetallen die elkaar gaan leren kennen en een band gaan opbouwen.

In de komende 3 maanden juni, juli en augustus van dit jaar gaan jullie samen werken aan EEN CREATIEVE KNUFFEL. Nu denk je natuurlijk direct wat is dat dan? En hoe gaat dan dan? 

Nou… alsvolgt: Het duo  gaat met elkaar in gesprek. Vanuit dat gesprek, contact of die ontmoeting gaan ze samen een kunstwerkje creëren met als thema de corona tijd. En dat mag van alles zijn, eigenlijk alles waar jezelf goed in bent of waar je affiniteit mee hebt: tekenen, schrijven, dichten, fotograferen, beeldhouwen, handwerken en ga zo maar door.

 

Als alles klaar is maken we een kunstkrant die begin september van dit jaar verspreid wordt in Amersfoort! In het najaar organiseren we dan nog een echte tentoonstelling, maar pas als iedereen er weer bij kan zijn.

Zin om mee te doen? Geef je op via info@desmaak-makers.nl of bel met Andries Potter op: 06-49868586.

Een project van Stichting Smaak. Stichting SMAAK organiseerde vier keer eerder succesvol het pop-up museum in verpleeghuizen in Amersfoort en Amsterdam. Vanwege de corona crisis geen pop-up museum dit jaar, maar een ander project genaamd ‘Een creatieve knuffel voor jou’. Jongeren leggen contact met geïsoleerde ouderen en maken samen een kunstwerk. https://stichtingsmaak.nl/creatieve-knuffel-jou/

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
40 kunstwerkjes
één kunstkrant met alle kunstwerken en verslag de tot stand koming en alle mooie ontmoetingen
Lopend
Deel dit:
1 reactie

Annemarie de Bruijn

zo 15 november 2020 14:21
Hallo Andries,
Leuk initiatief! Is het gelukt, ondanks de corona-maatregelen?
Groet,
Annemarie

Andries Potter

wo 24 februari 2021 16:59
Hi Annemarie,
Sorry voor de late reactie. Ons project heeft behoorlijk last gehad van Corona, maar we hebben toch succesvol kunnen afronden. De kunstwerken zijn nu te bewonderen in de Zuidsingel 61