Deze locatie is gesloten/opgeheven
Locatie

Cultuurboerderij Nieuwe Erven

Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort
Speeltuin , Horeca, Creche / BSO, Activiteitenruimte, Ontmoetingscentrum, Cultureel centrum , Buitenruimte, Buurt, Buurthuis, Bedrijfsruimte, Huis, Innovatieve plek, Atelier / galerie, Buurt(moes)tuin

Cultuurboerderij Nieuwe Erven is dé broedplaats voor podiumkunsten waar amateurartiesten de vrije ruimte krijgen om te experimenteren en door te groeien. Creatievelingen, artiesten en muzikanten – amateur & professional, van jong tot oud, rijp en groen – vinden elkaar om nieuw werk te maken en te laten zien aan hun publiek.

Muziek, theater en kunsten maken, gedichten of verhalen schrijven: voor elke cultuurvorm zetten wij onze deuren open.

Geborgenheid, ruimte om te ‘klooien’ en geen druk om tot een eindproduct te komen zijn randvoorwaarden die Nieuwe Erven wil bieden aan dit creatieve proces van makers. Wij geloven namelijk dat aan elke succesvolle voorstelling een rijpingsproces vooraf gaat. Een proces waarin de artiest mag uitproberen, er op terug kan komen en uiteindelijk zijn definitieve weg vindt. Als er geen ruimte is voor dit allereerste stadium van creeren dan vindt er weinig vernieuwing en innovatie plaats binnen het makersveld. Vanuit die gedachte doen wij, staf en vrijwilligers van Nieuwe Erven, er alles aan om een locatie neer te zetten die intiem, veilig en inspirerend werkt om de artiest te laten bloeien. We bieden hiervoor ruimte in de boerderij (tot 100 pp) of de Kwekerij (tot 40 pp).

Begonnen als vrijwilligersorganisatie houdt Nieuwe Erven met overtuiging vast aan het werken met vrijwilligers omdat de toegevoegde waarde hiervan voor onze organisatie groot is. We geloven dat je met vele geïnteresseerde en betrokken mensen een bijzonder creatieve plek in stand kan houden die open staat voor andere creatieve mensen. Door vrijwilligers betrokken te houden, is Nieuwe Erven een plek geworden voor en door de stad en buurt.


U kunt Nieuwe Erven huren voor borrels, familiedagen, workshops, voorstellingen en andere gelegenheden: www.nieuweerven.nl/verhuur

verhuur

Bent u op zoek naar een bijzondere plek voor een familiefeest, vergadering of workshop? Wil je trouwen op een bijzondere locatie? Een optreden met een koor, toneelvereniging of band organiseren? Huur dan onze Boerderij of onze kleinere ruimte, de Kwekerij.

Boerderij
De Boerderij van Nieuwe Erven kan 20-120 personen herbergen en bestaat uit een grote zaal (100 m2), verhoogd podium, keuken en een foyer met bar (60 m2). De Boerderij beschikt ook over een tuin-terras, een grote moestuin (voor bijvoorbeeld bruiloften) en een lemen pizza-oven. Meubilair: er is eetgerei voor 80 personen, 100 stapelstoelen, 20 klapstoelen, 30 buitenstoelen en 6 grote banken/tafels. Ook zijn er op aanvraag statafels en flipovers beschikbaar.

Af te huren faciliteiten in de grote zaal van de Boerderij:

Beamer met scherm (€ 20)
Zaalgeluid: muziekaansluiting laptop/telefoon (€ 20)
Microfoons (€ 20)

Kwekerij
De kwekerij is een tweede gebouw op ons terrein en is apart te huur voor gezelschappen. De ruimte (13 x 9 meter) is erg geschikt voor repetities, workshops en cursussen. Er zijn drie lange verrijdbare houten tafels aanwezig en stapelbare stoelen. Afhankelijk van de opstelling kunnen we er 10 tot 40 personen herbergen. De Kwekerij heeft een aparte keuken en twee toiletten.

Waarom huren bij Nieuwe Erven?
Wij bieden een locatie waarbij maatschappelijk betrokken en cultureel ondernemen centraal staat;
Een locatie in de groene hoek van Amersfoort-Zuid, op 10 minuten  fietsen van de binnenstad;
Gunstige prijzen;
Nieuwe Erven wordt gerund door vrijwilligers en is een stichting. Door het huren van een ruimte draagt u bij aan het voortbestaan van Nieuwe Erven als creatieve broedplaats;

Tarieven & tijden
Huurtijden: 9.00 – 23.00 uur. Omwille van de buurt faciliteren wij geen dansfeesten en andere bijeenkomsten met luide muziek. Wel zijn er dansavonden met tango, salsa, als ook klassieke concerten en singsongwritersavonden e.d. mogelijk.

Tarieven per dagdeel (4 uur)

Boerderij                                                      € 200,-
Kwekerij                                                        € 90,-

Dagdelen en tijden
Wij verhuren per dagdeel. Een dagdeel duurt vier uur en omvat het inrichten, de huuractiviteit en het opruimen van de ruimte. U kunt ook halve dagdelen afhuren – af te nemen vanaf anderhalf dagdeel (6 uur). In geval van avondhuur vragen wij gasten van de huurder de locatie om 22.30 uur te verlaten zodat u tot 23.00 uur de tijd heeft om de ruimte(s) op te ruimen.

Drankbeleid
Dranken op basis van nacalculatie: Nieuwe Erven levert de drank. Na afloop van de activiteit wordt geteld wat er gedronken is. We rekenen af per opengemaakte fles: € 9,00 per fles biologische wijn, € 6,00 per fles biologische sap of frisdrank (cola/fanta) en € 2,00 voor een flesje bio-Gulpener. Tijdens de activiteit verzorgt u zelf de drankuitgifte. Het is niet toegestaan om eigen dranken mee te nemen.

Koffie & thee
Koffie of thee rekenen wij afzonderlijk af. Voor € 1,50 p.p. kunt u onbeperkt koffie (snelfiltermaling)/thee zetten. U kunt eventueel gebruik maken van een koffiecontainer (50 kopjes).

Opruimen doe je zelf!
Huren bij Nieuwe Erven betekent helemaal self- service. Wij vragen daarom onze gasten zelf de ruimte(s) in te richten en in oorspronkelijke opstelling & veegschoon achter te laten. Gebruikt servies graag afwassen en terugzetten. Als je niet conform afspraak opruimt, brengen wij € 75,00 extra in rekening.

Schoonmaak
Er wordt altijd een verplichte schoonmaak afgenomen (€ 50 Boerderij / € 30 Kwekerij).

Betaling
Nieuwe Erven stuurt na het evenement een factuur toe. Deze dient u binnen 14 dagen te betalen.

Catering
In catering heeft u de vrije hand: u kunt zelf eten meenemen, dan wel gerechtjes voorbereiden in de keuken. In geval u op zoek bent naar een cateraar: Nieuwe Erven heeft een vaste cateraar naar wie wij u graag doorverwijzen, Hettie | www.hetties.nl.

Muzieksterkte
We willen geen overlast bezorgen aan onze buren, daarom kan het geluid niet harder dan 85 DB. Akoestische (niet-versterkte) bands zijn van harte welkom, DJ’s (geluid met eigen mengpanelen) niet.

Openbare voorstellingen
Wordt de gehuurde ruimte gebruikt voor een voorstelling? In overleg kan Nieuwe Erven de voorstelling opnemen in haar programmering en bijdragen aan publiciteit. Ook kunnen wij mogelijk voor barbediening door vrijwilligers van Nieuwe Erven.

Parkeren
U kunt niet parkeren op het terrein van Nieuwe Erven. Op onze website (menu ‘Contact’) kunt u lezen waar u binnen 5 minuten loopafstand kunt parkeren.

verhuurperiode
Per dagdeel
te gebruiken voor muziek als 
Oefenlocatie, Leslocatie, Podium
maximaal aantal personen 
100 of meer
prijs en voorwaarden
Tarieven per dagdeel (4 uur)

Boerderij € 200,-
Kwekerij € 90,-
Deel dit:
Contactpersonen van Cultuurboerderij Nieuwe Erven
Activiteiten in Cultuurboerderij Nieuwe Erven
Op de kaart