Bericht

Muziekcafé voor mantelzorgers en hun dierbaren is genieten van muziek.

Geplaatst op 20 maart 2018, 08:08 uur

Als u de afgelopen maanden op zaterdag met uw weekboodschappen langs de Nieuwe Kerk bent gekomen, heeft u vast iets opgevangen van de vrolijke geluiden die klonken in het bijgebouw aan de Daltonstraat. De muziekcafé's worden georganiseerd voor mantelzorgers en hun dierbaren en voor mensen die ontmoeting zoeken. Elke maand is er een café; inmiddels hebben er 7 cafés plaats gevonden." 

Eerst is er koffie met iets lekkers, informele ontmoeting en gezelligheid. Daarna is het samen zingen van bekende en minder bekende liedjes onder de muzikale (bege)leiding van Ineke Winkel en Hilde Fescharek van Muziek Moment. Er is ruimte voor bezoekers om mee te spelen zoals Frank met zijn zelf mee gebrachte mondharmonica. Éen en al vrolijkheid én ontmoeting.

Mevr. R (86) ‘Ik word er altijd erg vrolijk en blij van als ik bij het MC vandaag kom. Ik hou van muziek en van mensen en hierin komt dat gezellig samen’.

Frank (85): ‘Ik vind het fijn dat ik hier niets ‘moet’ hier, het is geen ‘therapie’ maar lekker vrij en ongedwongen. Heerlijk dat ik op mijn mondharmonica kan meespelen, daar geniet ik erg van. Fijn om er even uit te zijn.

Mantelzorger Jacqueline (55): ‘Ik vind het fijn om met andere mantelzorgers uit te wisselen, vooral tijdens de ochtendkoffie. Dat is prettig binnenkomen. Pluspunt vooral: dit is niet ‘probleem gericht’, de positieve stemming blijft bij mijn vader en ook bij mezelf nog hangen tot ver inde middag’.

Na afloop is er een gezellige en gezonde lunch, bereid door Hilda Mossink Voedingscoach. Samen eten is dé manier om ervaringen te delen en (nieuwe) contacten te leggen. Als u graag mee wilt doen en behoefte heeft aan vervoer, kunt u door vrijwilligers opgehaald worden.

Nieuwsgierig geworden? Bent of kent u iemand voor wie dit een welkom en vrolijk uitstapje kan zijn? Kijk dan eens op www.muziekmoment.com.

Er zijn dit seizoen nog drie café’s, op zaterdagen 12 mei, 9 juni en 14 juli 2018.

Het muziekcafé wordt mede mogelijk gemaakt door IndeBuurt033

 

Illustration
Hilde Fescharek en Ineke Winkel van Muziekmoment laten ouderen muziek beleven. Meezingen, meespelen en genieten van samen zijn. Hilda Mossink van Eet Echt Eten verzorgt na afloop de gezellige en gezonde lunch.
Deel dit: