Bericht

Medewerker, ouder én mens: hoe combineer je dat!

Geplaatst op 7 januari 2021, 08:01 uur

Blog: Medewerker, ouder én mens: hoe combineer je dat!

Duoblog met Mariëtte de Groot loopbaan coach

“Ik ben wel klaar met dat thuiswerken en mijn partner ook!”
Gezin, werk en privé hoe combineer je dat? Dat het op dit moment een extra uitdaging is om het thuis leuk te houden, is inmiddels algemeen bekend. Maar hoe doe je dat als ouder: opvoeden en tegelijkertijd alle ballen hooghouden om goed werk af te leveren? Sander Kooijman biedt hulp bij de opvoeding van kinderen van 4-12 jaar en kan, naast de trainingen die hij verzorgt, in 1 op 1 (online)sessies ouders en kind coachen. Ik heb Sander gevraagd om tips voor jullie als ouder. Hij deelt ze verderop in dit blog met jullie!

Maar wat nu als de rek eruit is? Het geduld op is, jouw emmer boordevol is en dreigt over te lopen? Je eerst jezelf en daarna de kinderen het bed uit moet praten, ervoor zorgen dat ze met iets van ontbijt op en zonder teveel tegenstribbelen de deur uitgaan, zodat jij op tijd je laptop op kan starten voor de Teams meeting? Want dat je kinderen af en toe het bloed onder je nagels vandaan kunnen halen, is algemeen bekend.. Je lontje wordt alsmaar korter en je merkt dat het lastiger wordt om focus op je werk te houden, terwijl de thuissituatie ook je energie opslurpt.

Leuk, jezelf opladen, maar mijn gezin draait gewoon door.
In een eerder blog kreeg je al praktische tips hoe je jezelf weer op kunt laden. Maar hoe doe je dat als het circus thuis gewoon doordraait en je partner ook verzuchtend achter zijn of haar laptop zit? Het gezin is een systeem: zit één gezinslid niet lekker in zijn vel, dan heeft het hele gezin daar last van. Met je kinderen hoef je niet alleen aan de slag, Sander geeft je tips!

Klik via de link door en lezen de praktische tips!

Illustration
Thuiswerken alles loopt door elkaar.
Deel dit: