Bericht

Uitnodiging Klussen & Koffie (gratis deelname)

Geplaatst op 21 november 2021, 09:55 uur
Illustration

Klussen & koffie. Doe je mee?
Circulaire stadswerkplaats Amersfoort zoekt buurtbewoners 

Kom jij straks wekelijks bij ons op de koffie? 

Vind je het leuk om buurtgenoten te ontmoeten en de handen uit de mouwen te steken? 
Wij zijn op zoek naar deelnemers voor onze wekelijkse open werkplaats, genaamd Klussen & koffie. We starten een test (om beter aan te sluiten bij de doelgroep) om te onderzoeken of mensen het leuk vinden elkaar te ontmoeten bij onze werkplaats in Amersfoort zuid. Daar starten we met koffie en kiezen we samen een leuk project uit om aan te werken. Bij voldoende interesse kunnen we het project starten. Deelname is gratis. 
Nieuwsgierig? We vertellen je graag meer!


Wat gaan we doen?

Wekelijks willen wij vanaf februari op donderdag in de ochtend onze werkplaats beschikbaar stellen en daarmee ontmoetingen tussen buurtbewoners mogelijk maken. Onder onze begeleiding gaan jullie werken met professionele apparatuur en kleinschalige klusprojecten oppakken. Is de tuinbank van je buurvrouw stuk en zou ze erg geholpen zijn met een reparatie? Of zou de buurttuin graag vogelhuisjes willen hebben, om meer vogels te trekken naar de tuin? Of een eigen idee? Projecten als deze pakken we met plezier op. Hier kunnen we de buurt mee helpen en bewoners verrassen. 

Deze bijeenkomsten gaan vooral over het ontmoeten van andere mensen. En hoe leuk is het om dan samen vanuit een gedeelde passie voor klussen/ knutselen te werken? Klus ervaring is niet nodig. Mail naar: circulairestadswerkplaats@gmail.com en we hopen jou in het nieuwe jaar te mogen ontvangen. 

 

Wie zijn wij?

In het eerste kwartaal van 2022 opent Circulaire Stadswerkplaats in Amersfoort haar deuren bij Huis Miereveld. Een nieuw buurt wijkcentrum in het zuiden van Amersfoort waar “meet & make” centraal staat. 
Wij zijn kleine ondernemers en eveneens buurtbewoners (Albert Bouma, Imke van de Venne, Inez de Zwart, Peter Kaim)  en gaan op deze plek circulair en duurzaam werken aan de productie van interieurstukken. Naast dit kleinschalige ondernemerschap gaan wij onder de vlag van een sociale stichting ontmoetingen organiseren, waar de werkplaats als middel voor verbinding en ontmoeting dient. Verder bieden wij ook gastlessen en workshops aan.
Buurtbewoners kunnen hier op termijn ook een werkbank per dagdeel huren. Los of in de vorm van een strippenkaart. Graag tot ziens bij CS Amersfoort!
Meer info: www.csamersfoort.nl